Filmske premijere koje nas čekaju ovog leta

by | 16 juna, 2023
filmske premijere ovog leta

Za sve ljubitelje bioskopa, nastavci serija i televizijske premijere služe samo da premoste vreme do dugoiščekivanih bioskopkih projekcija. A ovih 5 filmova definitivno su uzburkali strasti.

Filmske premijere koje nas čekaju ovog leta

The Flash – 16. jun

Ovo je film koji se suoči sa brojnim problemima tokom snimanja i produkcije: promenjeno je nekoliko reditelja, COVID -19 je odložio rad na filmu, a Ezra Miller je definitivno kontroverzno rešenje (optužnice, nebinarno opredeljenje, skandalozan privatni život…) Ipak, ovoga juna on napokon stiže pred nas. Film prati Barry Allena, odnosno The Flasha koji je zaglavljen u alternativnom svemiru nakon što je putovao u prošlost kako bi spasao svoju majku. On to ne može sam, pa u pomoć priziva mlađu verziju sebe, Superdevojku i stariju verziju Batmana. Interesatno je da će ovog Batmana glumiti Michael Keaton, glumac čiju izvedbu svi fanovi čoveka – šišmiša obožavaju.

Indiana Jones – 30. jun

Harrison Ford se vraća u ulozi arheologa avanturiste i to, tvrde, poslednji put. U filmu Indiana Jones and the Dial of Destiny, koji je, kao tvrde i poslednji deo franšize, profesor arheologije polazi u poslednju avanturu praćen svojom unukom. Oni prolanalaze redak artefakt i suočavaju se sa superzlikovcima.

Mission: Impossible –  12. jul

Još jedan nastavak –  Mission: Impossible dolazi u bioskope po sedmi put. Tom Cruise se ponovo pojavljuje u ulozi agenta Ethana Hunta i njegova misija je da spase čovečanstvo od opasnog oružja. Film Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One je prvi deo velikog finala koje bi trebalo da stavi tačku na ovu franšizu.

Barbie – 21. jul

Još od kada smo prošlog leta videli Marggot Robie i Ryana Goslinga u roza izdanju, svi iščekujemo film Barbie. Pod rediteljskom palicom Grete Gerwig, Mattelova lutka oživljava i kreće u avanturu u stvarnom svetu.

Oppenheimer – 21. jul

Najnoviji film Christophera Nolana prati Cillian Murphy u ulozi fizičara Roberta Oppenheimer. Ovaj fizičar je bio direktor Los Alamos Laboratorije u vreme kada je u njoj stvarana američka atomska bomba tokom II svetskog rata. U filmu igraju i: Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr.

 

Jacob AmentorpLund/GettyImagesPlus