Moćno, raskošno i razigrano. Ove sezone očarali su nas novi trendovi u svetu nakita!

by | novembar 28, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Nijedan autfit nije potpun bez odgovarajućeg nakita. On daje savršenu završnicu odevnoj kombinaciji i ima moć da i najjednostavnije komade garderobe pretvori u glamurozni look. Nova sezona je pravi trenutak za eksperimentisanje, a neobični oblici i raznovrsne kombinacije napraviće od vaše odevne kombinacije pravo remek delo. Osim starih i poznatih modnih motiva, dolazi nam i niz novih, razigranih i kreativnih detalja koji će ukrasiti svaki deo vašeg tela. O kojim komadima je reč pročitajte u nastavku.

1. Prelepi odsjaj i blago prelivanje boja koje nude biseri ne može da se meri ni sa jednom drugom stvari na svetu. O njhovoj vrednosti i lepoti ispričane su brojne priče u istoriji. I dok su im drevne civilizacije zbog mističnog porekla pripisivale magična svojstva, zbog materijalne vrednosti dugo su bili priveligija kraljevskih porodica i vlastele. Obožavale su ih neke od najvećijh holivudskih diva poput Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe i Sophie Loren, a modnu slavu doživele su zahvaljujući čuvenoj Coco Chanel koja se nije odvajala od biserne ogrlice.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Mogu slobodno reći da su bez sumnje vanvremenski simbol elegancije i gracioznosti te su pored male crne haljine must have u garderobi svake dame sa stilom. Ove sezone biseri napuštaju okvire minimalističke klasike i ima ih svuda – od Miu Miu obuće, preko odeće u Gucci i Dries Van Noten kolekcijama, pa do Chanel višeslojnih ogrlica i statement Marni minđuša.

2. U skladu sa retro stilom koji vlada čitave godine u modnom svetu, veliki povratak doživeli su i broševi. Elegantni, ukrašeni kristalima i dragim kamenjem, ili pak minimalističkog stila i jednostavnih linija, krase svaki komad garderobe. Alexander McQueen i Christopher Kane su predstavili jakne i sakoe sa različitim broševima u pank stilu, Maison Margiela i Luisa Beccaria stavili su ih na kragne kaputa.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Romantične modele od kristala lansirali su Dolce & Gabbana i Sonia Rykiel, dok za devojke koje vole svedeni look tu su Isabel Maranti i Emporio Armani broševi geometrijskog oblika.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Pročitajte i… Kaput je sve što vam treba za dobar stil u hladnim danima. Izdvojili smo najbolje ove sezone!

Kliknite na sledeću stranicu… 


3. Nakon asimetričnih minđuša koje su vladale dve godine, modni diznajeri za ovu jesen i zimu pripremili su samo jedan masivni komad. Bez obzira da li je nosite uz dugu ili kratku frizuru, vezanu ili puštenu kosu, ova minđuša pretvoriće vaš look u ultra šik i privući pažnju gde god se pojavite, a dodatni plus – možete ponovo poneti rasparne minđuše koji ste do sada čuvale u kutiji za nakit kao drage uspomene.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Kao inspiracija neka vam posluže revije modnih kuća Loewe, Isabel Marant, Anthony Vaccarello, Roberto Cavalli, Mary Katrantzou i Stella McCartney.

4. Zimu ne možemo da zamislimo bez vunenih rukavica i zanimljivih džempera. Iako oni ograničavaju izbor nakita koji ćemo poneti, ove sezone to više nije slučaj. Dolazi trend koji je oduševio brojne trendseterke a reč je o raskošnoj narukvici koju nosimo preko rukava, kao što predlažu Lanvin, Ralph Lauren, Opening Ceremony i Oscar De La Renta, ili preko elegantnih vunenih rukavica poput Chanel, Maison Margiela i Prada modela.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

Ukoliko se odlučite za jedan komad kojim ćete izneti vaš modni stav ove zime onda je ovo pravi trend za vas.

5. Nakon prolećnog trenda ukrašavanja čitavog lica nakitom koji je lansirao Givenchy ove sezone modni kreatori donose blažu verziju ekstravagantnosti. U skladu sa retro trendom 90-ih tzv. ear cuff minđuše doživele su veliki comeback. Na modnu scenu vratio ih je Saint Laurent zajedno sa velikim disko kaiševima, a vrlo brzo i druge modne kuće predstavile su svoje modele. Alexander McQueen donosi spoj gotike i romantizma te ih kombinuje sa aksesaorima za kosu, Dior sa pirsingom, dok Balenciaga predlaže komade ukrašene kristalima. Posebnu pažnju nakita na licu privukao je brend Koché sa pirsingom u vidu lančića koji spaja uvo i nos.

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

6. Tijare u prolećnim kolekcijama pretvorile su nas u šik princeze, a moderna bajka se nastavlja. Raskošni komadi ukrašeni kristalima, cirkonima ili dragim kamenjem ne moraju da čekaju posebne prilike da ih ponesete. Ashley Williams nudi kombinacije džempera i poslovnih komada sa statement minđušama, Balenciaga sa pufnastim jaknama, a modna kuća House of Holland je na maštovit način spojila modele u rok stilu sa elegantnim ogrlicama od kristala.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Ako niste dovoljno hrabre da prošetate jedan ovakav neobični outfit, tu je Marchesa za potpuni princess look.

Pročitajte i… One su nove street style dive i njihovi Instagram profili postavljaju standarde!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: