Ne, nikada nećemo odustati od džinsa! Teksas trendovi koje nosimo ove jeseni

by | oktobar 3, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Davne 1988. Ana Vintur je za naslovnu stranu magazina Vogue modele obukla u teksas i na taj način, konačno uspela da ovaj odevni komad odvoji od radničke klase sa kojom je do tada bio povezivan i podstakne mlade širom sveta da modeli od teksasa nađu mesta u njihovom garderoberu. Od tada, on ne izlazi iz mode.

Univerzalan, izuzetno moderan, a ujedno izdržljiv materijal sa neverovatnom moći transformacije, veoma je pogodan za kreatore koji žele da svu svoju maštu pretoče u delo. Zato ne čudi što je ove jeseni zastupljen na modnom meniju u novim, drugačijim izdanjima.

1. Nakon retro sandala sa platformom koje su vladale u toku leta ne čudi što je džins preuzeo dimenziju 70-ih godina prošlog veka. Farmerice širokih nogavica, odnosno zvoncare kako ih mnogi nazivaju jedan su od vodećih trendove ove sezone. Pre nego što ih odbacite kao glomazan i već viđeni model imajte u vidu da važe za najudobnije sa krojem koji odgovara svakoj figuri. Upravo takve predlažu Alexander McQueen, Paul & Joe i See By Chloé, Stella McCartney dodala je neodoljive džepove napred, dok se modna kuća Creatures of Comfort vratila korenima i predstavila model visokog struka sa ukrasnim dugmadima. Za smele cure tu su Ellery zvoncare inspirisane flamenkom.

Pročitajte i… Revije koje su privukle najveću pažnju na Nedeljama mode

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

2. Leto je za nama, ali džins sa kraćim nogavicama biće aktuelan i tokom hladnih dana. Iako su ovaj stil lansirale Twiggy i Jean Seberg, ikone šesdesetih godina, zahvaljujući Isabel Marant on se prošle godine vratio na modnu scenu.

Cropped farmerice, kako ih popularno nazivaju omogućavaju vam da istaknete u prvi plan negovanu kožu i stopala, a samim tim i zanimljiv par cipela. Dodatni plus – veliki broj mogućnosti i razlličitih modela koji će zadovoljite izbor i najprobirljivijih dama.

Ako želite da istaknete vitke noge birajte kraće skinny farmerice koje uz visoke potpetice mogu izgledati zaista odlično i elegantno, dok uz baletanke podsetiće na kapri pantalone i Audrey Hepburn stil. Ako negujete casual stil pravi izbor jeste boyfriend model, sinonim za modernu udobnost i ležernost, koje u zavisnosti od raspoloženja i prilike lako možete kombinovati uz patike i bluzu ili uz sako i elegantne sandale. Za potpuni boho izgled uz prozirne košulje dodajte kraću verziju zvoncara, obujte aktuelne plišane čizmice ili cipele sa blok petom poput Alexe Chung i spremne ste da prošetate jesenji trend.

Kao inspiracija neka vam posluže Tommy Hilfiger, Vanessa Seward, Blumarine, Tibi, Faith Connexion, Simon Miller revije.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

3. Nakon 70-ih teksas se na modnoj sceni seli u rane 90-te. Sigurno se mnoge sećaju trenda koji je bio popularan tih godina kada su se nosile oversized teksas jakne koje su najčešće bile ukrašene raznim aplikacijama u obliku zanimljivih natpisa, smajlija, Betmana ili šarenih korneta. Nakon više od dve decenije ovaj trend je doživeo veliki comeback te su Balenciaga, Gucci, Julien David, Alice + Olivia, Marc Jacobs, Off-White, Alexander Wang u svoje kolekcije za jesen/zimu uvrstili velike jakne ravnog kroja, a Dakota Johnson, Rihanna i mnoge druge poznate dame ih rado nose.

Pravo je vreme da potražite staru jaknu a ako želite da svom stajlingu date lični pečat high street brendovi nude setove zakrpa pomoću kojih ćete personalizovati omiljeni komad od teksasa.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

4. Glavni trend u teksasu koji su lansirale mnoge modne kuće jesu two-tone farmerice. Ovi šik modeli u dve boje pretvoriće i najjednostavnije komade u stajliš outfit, koji, sigurna sam, neće ostati neprimećen. Izbor modela je veliki a možete birati između horizontalnih kombinacija koje možemo da vidimo u Roberto Cavalli, Rag & Bone, Esteban Cortazar, Tome kolekcijama, ili vertikalnih kao što predlažu Sonia Rykiel, Vetements i Kenzo.

Pročitajte i… Nema dalje! Možda ste mislili da su kroksice grozne, ali stiže nešto još gore

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

5. Ako niste ljubiteljke oversized jakne, a želite trendi teksas onda su pravi izbor za vas mantili od ovog materijala. Udobni i topli a istovremeno super trendi i jedinstveni oni su pravi izbor za ranu jesen. Duge modeli lansirali su Acne Studios, Miu Miu i Suno, pravi eye-catcher od ispranog teksasa predlaže Stella McCartney, dok kraći ukrašen krznom možemo naći kod brenda Area.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

6. Prva asocijacija mnogih kada su farmerice u pitanju jesu iscepani modeli koji često prelaze u izazovne, seksi komade. Ove sezone, iscepani jeans dobija novi oblik u vidu resica. Kako su rese već dve godine glavni trend ne samo na torbama i obući, već i na suknjama, haljinama i jaknama bilo je pitanje trenutka kada će se preseliti na teksas. Ovakve statement komade predstavili su Public School, Michael Kors, Rachel Comey, Marques Almeida, dok je Claudia Li resice oblikovala u prelepu jaknu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

 

 

Tagovi: