Novi modni trend: Nose se tuxedo pantalone

by | mart 7, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Zahvaljujući Yves Saint Laurentu ženska modna scena poprimila je novi oblik – pojavio se „Le smoking“, kao reinterpretacija klasičnog muškog odela. Naime, čuveni francuski dizajner je u svojoj kolekciji za jesen/zimu 1966. godine predstavio žensku verziju tuxedo odela koja je vrlo brzo osvojila mnoge poznate dame poput Katrin Danev, Lajze Mineli, Loren Bekol i Bjanke Džeger, dok je status „it“ komada dostigao 1975. fotografijama koje je napravio Helmut Njuton za Vogue.

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

„Za žene, ‘Le smoking’ je nezaobilazan odevni predmet sa kojim su uvek moderne, jer on predstavlja stil, ne modu. Moda dolazi i odlazi, ali stil je večan“, istakao je Yves Saint Laurent, pa je u svakoj narednoj kolekciji predstavljao novu verziju ženskog smokinga.
Osim Laurenta, tokom godina, i drugi dizajneri favorizovali su ovaj model kreirajući ga u različitim oblicima i tkaninama. Nakon raznih transformacija, od klasike, preko androgenog, pa do haljina u ovom stilu, na red su došle i tuxedo pantalone. Reč je o pantalonama različitih formi sa ravnom crtom sa strane, debljom ili tanjom, koja je u kontrastu u odnosu na glavnu boju.

Pročitajte još i… Klasični printovi koji su uvek u trendu

Jednostavne, a drugačije od svega što ste videle one u osnovi ipak predstavljaju čistu klasiku obogaćenu trendi detaljem koja će doneti vašoj garderobi neophodnu dozu šika. Pošto im je kroj zahvalan za kombinovanje, idealne su kako za opuštene, tako i one nešto svečanije varijante – uz oversized džemper i oksfordice za dnevnu šetnju ili odlazak na kafu sa prijateljicama, uz vrtoglave štikle za lud noćni provod, a u kombinacija sa belom košuljom i sakoom postaju deo vašeg poslovnog izgleda.

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Tuxedo pantalone uzimaju maha, polako osvajajući modne piste pa ih možemo videti u kolekcijama poznatih modnih kuća. Dok Chloé model koji podseća na trenerke kombinuje sa elegantnim topom, Jonathan Saunders nudi boho verziju od laganog materijala. Retro pantalone širokih nogavica našle su se u Alexander McQueen kolekciji, a za ljubiteljke užih kreacija tu je Fendi. Modna kuća Burberry uvrstila ih je za narednu jesen i zimu što znači da ćemo ove pantalone još dugo nositi.

Tuxedo pantalonama nisu odolele ni poznate dame. Blejk Lajvli, Miranda Ker, Olivija Palermo, Džesika Alba i mnoge druge u svojoj garderobi odavno imaju par ovakvih pantalona. Praktične, zahvalne i efektne – zato ne propustite da ih imate, a dostupne su i u prodavnicama high street brendova kod nas.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: