Šta nam nude high street brendovi za ovu jesen

by | septembar 21, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Jesen se polako približava a sa njom nam stižu novi modni trendovi. Sa padom temperatura high street brendovi uveliko predstavljaju nove kolekcije. Nakon Manga, koji nas vodi u rane devedesete, u vreme Nirvane, Kurta Kobejta, Pearl Džema. pirsinga i pojavu grunge stila u modi, i Zara, H&M, Stradivarius, Pull & Bear predstavili su svoje kolekcije za jesen 2015.

Futuristička jesen u H&M
Jedan od najpopularnijih high street brendova H&M lansirao je kampanju za predstojeću sezonu jesen/zima 2015. Ann-Sofie Johansson, dizajnerka za H&M, “Studio” liniju predstavila je na Fashion weeku u Parizu a inspirisana je modom kasnih šezdesetih i prvim sletanjem čoveka na Mesec. Jedinstveni spoj retro i futurističkog sjaja ogleda se u komadima toplih prirodnih boja – od jarko narandžaste, preko petrolej zelene pa do tamno braon kao i raznovrsnih materijala među kojima dominiraju koža i vuna bogate teksture. Kožne pantalone i tregerašice, oversized džemperi, rolke sa rebrastom teksturom, zimske haljine i kratki topovi, samo su neki od komada koji će obogatiti vašu jesenju garderobu, a savršeni su za slojevito nošenje tokom hladnih dana.
Što se tiče obuće – jasno se vidi da su modeli inspirisani Moon Boots – ali sa mnogo boljim dizajnom! Savremene astronautske čizme dolaze u kraćoj i dužoj verziji i to u crnoj i braon boji. U skladu sa dolaskom hladnijih dana “Studio” kolekcija od aksesoara nudi veliki izbor kapa i rukavica, kao i oversized torbe koje se svojim dizajnom savršeno uklapaju u futurističke modele jakni i čizama.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranicama…

Business woman stiže iz Zare
Kraj leta za mnoge označava povratak na posao, a za važne poslovne uspehe veoma je bitan utisak koji ostavljamo na klijente. Zato je čuveni španski brend ovu jesen obeležio poslovnim komadima. U skladu sa vladajućim jesenjim trendovima kolekcija „The Fall Report“ nudi osvežavajuće modne kombinacije za skladan business outfit.
Plisirane suknje, dugi sakoi, pantalone ravnog kroja, ženstvene svilene bluze i haljine sa cvetnim printom odišu retro stilom šezdesetih i sedamdesetih godina, dok će karirani kaputi i pelerine osvežiti vaš poslovni stajling. Ako niste pristalica umerenog i diskrenog looka, ne brinite. Zarina nova kolekcija donosi i nešto “tvrđi” stil koji predstavlja savršen spoj roka i gotike u modi, a ogleda se u tamnim komadima od kože i somata koji ukombinovani sa čipkanim detaljima daju dozu glamura svakom outfitu.
Da biste bile šik na poslu tu su i kratke čizmice u aktuelnoj marsala boji kao i ravne cipele sa platformom koje su zamenile sandale sa flatform đonom.

Stradivarius – kolekcija u ritmu muzike
Zanimljivom reklamnom kampanjom Stradivarius je najavio sezonu jesen/zima 2015/2016. Nova kolekcija pod nazivom “My name is Cate!” je u znaku muzike a naziv nosi po zaštitnom licu, mladoj manekenki, blogerki i DJ Cate Underwood.
Mnoštvo uzbudljivih retro modela – počev od klasičnih belih haljina i boho košulja, preko kožnih suknji sa rajsferšlusom i prsluka od antilopa, pa do kapri jeansa i trendi zvoncara prava su pozivnica za onu topliju, prvu fazu jeseni. Za njen drugi, malo hladniji deo, Stradivarius je pripremio kožne jakne sa dugim resama, krznene kardigane i oversized kapute.
Glavni komad koji se provlači kroz celu reklamnu kampanju i potvrđuju da će jesen 2015. biti pod apsolutnom vladavinom modnih simbola sedamdesetih jeste kaubojski šešir koji Cate savršeno kombinuje kako sa klasičnim komadima poput bele košulje i crnih pantalona tako i sa rok kožnom suknjom i boho bluzom.
“My name is Cate!” pruža veliki izbor kombinacija a na vama je da izaberete komade koji su po vašem ukusu.

Jesenji provod sa prijateljicom i Pull & Bear komadima
Paralelno sa drugim modnim brendovima koji nam ubrzano predstavljaju svoje jesenje kolekcije, “oglasio” se i španski Pull & Bear, koji je u sklopu editorijala lansirao vlastite adute ženske garderobe za predstojeće mesece.
Every day is Friday” poručuju ležerni odevni komadi koja vam garantuju dobar provod za vikend sa najboljom prijateljicom, dok jedinstveni modni spoj elementa sportskog, military i retro stila izdvojiće vas iz mase.
“It” komadi bez kojih ne možemo da zamislimo jesen jesu pleteni kardigani, oversized džemperi toplih boja koje možete kombinovati sa boho pantalonama zanimljivog dezena, duge bomber jakne, pleteni kombinezoni sa kilota nogavicama, teksas suknje A-kroja koje su bile aktulene i tokom leta i cvetni modeli kimona koji će – baš kao i u protekloj sezoni – biti trendovski začin svakom outfitu.
Osetite jesen uz najuzbudljivije komade i kombinacije iz nove Pull & Bear kolekcije!

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: