LAVA: Gde se sakrila seksualnost?

by | 15 januara, 2020

Piše: Milica Lava Nikolić International NLP Trainer & Coach, NLP Energy House

Pre nekog vremena, drugarica se selila i ja sam je vozila i pomagala joj da prebaci stvari…

 

 

Kada joj je stigao trokrilni ormar, tu zaista nisam mogla da pomognem oko njegovog premeštanja, i sve nade bile su uprte u njenog bivšeg momka koji je obećao da će ga premestiti na drugi kraj stana. Nakon sati mučenja, odustao je i nije uspeo da ga premesti u hodnik, obećao da će naći neko rešenje i ostavio je sa ogromnim ormarom na sred kuće. Kada sam je ujutru pozvala da vidim kako je, rekla je da je baš malopre uspela sama da prebaci i namesti ormar sva ponosna! Bila sam zaprepašćena!

Toliko težak ormar koji je mogao da joj se sruči ili da je ušine pomerala je sama. Pitala sam je čemu joj služi njena seksualnost i ženska energija? Nasmejala se i rekla da je tako navikla i nema kada da čeka na muškarca već stvari preuzima u svoje ruke.

Baš kao i ona, u poslednje vreme, na coachingu i na našim NLP edukacijama, sve je više žena koje su same i koje sve mogu same. Kada ih pitam kako koriste svoju žensku energiju obično nastane zbun ili tajac. Zaboravile smo. Od silnih pritisaka, počele smo da odustajemo od svog ženskog principa i počele da se ponašamo u skladu sa muškom energijom, koja stalno vuče, daje i nema kad da se brine o sebi.

Evo tri načina kako da unapredite svoju seksualnost:

Getty Images

Uvek komunicirajte kada vam treba pomoć. Ako iole osetite da ćete se pomučiti oko nečega, ili da vam je teško i komplikovano iz bilo kog razloga, pitajte za pomoć, pogotovu osobe suprotnog pola. Na taj način razvijate ženski princip postizanja ciljeva kroz komunikaciju, umesto „na mišiće“, što je muški princip.

getty

Negujte svoje telo. Ukoliko telo zapostavimo, pada nam samopouzdanje i prestajemo da budemo ženstvene. Odvojte barem jedan dan u nedelji kada detaljno negujete svoje telo, a u toku nedelje onda to stanje održavate.

@vivaluxuryblog

Družite se sa ženama koje neguju svoju seksualnost Pitajte ih za savet kako rade na sebi, kako su privukle partnera, šta misle o sebi, kako sebe neguju, kako biraju garderobu.

Za sva dodatna pitanja i savete, možete me kontaktirati na [email protected].

Pročitajte i…LAVA: Voliš li se?

Foto: Getty Images

Jedno reagovanje na “LAVA: Gde se sakrila seksualnost?”

  1. Ne bih se potpuno složila sa tim,a pitacete me zašto a Žena sam?Pa evo ovako.Žene su same tražile ravnopravnost isto kao da su muškarci,pa kada su to postigle ovim tekstom se ponovo vracamo na to,šta su muški,a šta ženski poslovi?Nema razlike jer sada kada oba pola Rade jer takva su vremena,kad je Žena na poslu muž i skuva i čuva dete,itd,a tako isto i žene kad muška polovina je na poslu i npr. totalno bezazleno iskoči sklopka,pa nece valjda sedeti i čekati da se on vrati kako bi je uključio,ili oni koji još uvek imaju stare sifone ispod sudopere pa nece da oteče voda ili dole curi,ne vidim razlog da ga Žena ne očisti i zavrne,a to su samo primeri vrlo sitni ako mogu tako da se izrazim?!Sada su žene u politici,policiji,biznisu,pa čak znamo da ima Žena koje Rade kao bodi-gardovi slavnim ličnostima i možda su i bolje od nekih muškaraca,pa što bi joj bilo teško i orman da pomeri,a pritom joj to dodje kao trening,ful trening gde napreže i ruke i noge,guzu,ledja,itd.Tako da to nema veze sa seksualnošcu,jer to je nešto što ide iz glave,erogenih zona,do toga koliko žene zapravo poznaju i istražuju svoje telo,a isto tako treba povodom toga da pričaju sa partnerom jer sa njim vode Ljubav,a ne sa nekim drugim,i mislim da treba i da mogu da pričaju sa partnerom šta vole,šta im prija i uzbudjuje a šta ne,i obrnuto.Pogotovo i mašta igra veliku ulogu,i svi mi imamo neke skrivene maštarije,ali naš nariod još nije spreman da to prizna.To što maštamo ne znači da cemo to i uraditi,ali radi obostranog zadovoljstva bilo bi lepo kada bi mogli to podeliti sa voljenom osobom!No,kao što rekoh,ѕvaka Žena koja drži do ѕvoje ženstvenosti,seksualnosti,i sebe,držace i dalje,što nema nikakve veze sa tim što ponekad obuče radni kombinezon i npr, promeni gumu na autu,uradi bilo šta što je kao muški posao. Po meni je upravo to prava i idealna Žena,po onom principu ѕpremna i sposobna za ѕve,i za kraj bicu možda malo vulgarna,ali kako kaže narod?Dobra Žena je,Žena domacica,poslovna Žena,dobra majka,a u krevetu kurva i živa vatra….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.