LAVA: Kako da otkrijete svoju životnu svrhu u 5 koraka

by | decembar 14, 2017

Verujem da se svako od vas u nekom trenutku zapitao: Koja je svrha mog života? Da li sve ovo što radim ima smisla i za koga?
Svako od nas se rodio sa različitom svrhom i život postaje puno lakši kada je otkrijemo. Vrlo je važno da što pre osvestimo svoju misiju, jer to je način da osetimo duboki smisao u svakodnevnim aktivnostima i postignemo balans i uspeh na svim poljima. Jednostavno – da živimo život koji volimo.

1.KORAK – RAZMIŠLJAJ O SVOJOJ SVRSI

Zapitajte sebe iskreno: Šta je to što me ispunjava srećom do te mere da imam osećaj da time mogu da doprinesem i svom okruženju? Šta je to što imam samo ja i niko drugi? Na prvi pogled ne deluje lako odgovoriti na ovo pitanje, ali počnite da razmišljate o tome i, verujte, vrlo brzo ćete dobiti potencijalni odgovor. Taj odgovor treba da bude sadržan u jednoj rečenici i da jasno predstavi šta je to što vas duboko motiviše i inspiriše u životu. Mene inspiriše kada ličnim primerom pokrećem ljude ka pozitivnim promenama i ličnom razvoju. Zato se i bavim NLP-om, Reikijem i Coaching-om koji su mi i pomogli da otkrijem svoju životnu svrhu.

2. KORAK – NAPRAVI PLAN

Kada verujete da ste otkrili šta bi moglo da bude to zbog čega biste i u dva sata po ponoći bili u stanju da ustanete i na tome sa uživanjem radite – napravite plan. Plan kako ćete svakodnevno kroz posao, hobi ili koji god drugi način želite, ostvarivati svoju svrhu. Vrlo je važno da shvatite da se svrha živi svakoga dana.


3. KORAK – PRESTANI DA SE CENJKAŠ

Pre nekoliko godina sam imala klijentkinju na coaching-u koja je osvestila šta je to što voli da radi i što bi je ispunjavalo svakoga dana do kraja života. Kada sam je pitala: “Super, a kada ćeš početi time da se baviš”, odgovorila je: “Uuuu pa čekaj, već imam dobar posao. Nisam baš srećna ali je dobra plata, karijera je u usponu. Za nekoliko godina ću biti u stanju da radim ono što zapravo volim”. Mislite da danas radi to što voli? Ne. A zašto? Zato što je čekala savršen trenutak koji nikada nije i neće doći. Savršen trenutak da radiš ono što te ispunjava i čini istinski srećnim je SADA! Kada prestanete da se cenjkate i birate zonu komfora, na pravom ste putu da otkrijete svoju svrhu.

4. KORAK – PROBAJ RAZNE NAČINE DA “POTREFIŠ” SVRHU

Sve dok, narodski rečeno, ne potrefite baš ono što je istinski vaše obeležje, poziv koji hrani vašu dušu, ne odustajte. Menjajte načine, pristupe, ideje… Rizikujte. Probajte sve što vam srce kaže. Probajte svaki dan. “Jednoga dana“ je rečenica koja ne vodi nikuda.

5. KORAK – UŽIVAJ U PROCESU

Jednom kada rizikujete i uradite ono što vam srce kaže, naučićete da uživate u procesu. Tome svedočim svakoga dana. Tada više nema smisla plašiti se. Osećaj je divan kada ga otkrijete. Zato se igajte. Tu vas čeka vaša SVRHA!
Srećno!

Za sve vas koji želite preciznije da saznate kako NLP, Reiki i Coaching mogu da vam pomognu da otkrijete svoju svrhu moja kompanija Energy House 20. decembra od 12 do 20 h organizuje DAN OTVORENIH VRATA. Dođite da popijemo kaficu i popričamo o svemu što vas interesuje vezano za vaš lični razvoj. Spremili smo i super iznenađenja vezana za naše edukacije. Radujem vam se u Maglajskoj 24, drugi sprat. Kako bih se svima posvetila maksimalno, pošaljite mi svoju prijavu i okvirno vreme kada ćete doći na [email protected] ili na 069 15 17 888.

Od srca,
Lava.

Pročitajte i…LAVA: Kako do idealne kilaže?

Tagovi:

top