Jovanin krem sir od indijskih oraha i bosiljka nećete moći da prestanete da jedete!

by | novembar 30, 2016

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Oduvek sam volela da eksperimentišem i pripremam sopstvene slatke i slane recepte. Nedavno je tata pronašao moj prvi “recept” za tortu koji sam upisala u maminu svesku sa receptima sa pet godina. Slatko sam se nasmejala mojoj “Grad torti”.     Od svoje osme ili devete godine, za svaki rodjendan i slavu, sa mamom sam pravila kolače, menjala njene recepte dodajući ono što se meni svidja i jedući krišom fil i istopljenu čokoladu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Baš kao i moji roditelji, obožavam da mi kuća bude puna gostiju i da svaki put isprobavam nove recepte. Za razliku od njih, ne volim da provedem previše vremena u kuhinji spremajući komplikovanu hranu, tako da se trudim da nadjem nešto zanimljivo i brzo za pripremu kako bi mi ta okupljanja  predstavljala zadovoljstvo a ne opterećenje.

Nedavno sam počela da indijske orahe koristim u pripremi različitih filova za tortu. S obzirom na to da nepečeni indijski orah ima prilično neutralan ukus, pogodan je za slatke i slane recepte. Ukoliko niste znali, vegani koriste indijski orah za pripremu čizkejka a, ukoliko se pomeša sa jestivim kvascem, njegov ukus neverovatno podseća na sir. Zato sam odlučila da probam da napravim neku vrstu krem sira i umaka za štapiće ili naćose, jer su savršeni za opušteno veče medju prijateljima.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Ovaj recept je neverovatno jednostavan, sprema se izuzetno brzo a jestivi kvasac mu, zajedno sa bosiljkom, daje odličan šmek. Možete ga kombinovati sa grickalicama, štapićima, krekerima ili seckanom paprikom ali, po mom mišljenju, je najbolji u kombinaciji sa naćosima.

Pročitajte i…Jovana nam je pokazala kako da napravimo NEPEČENU tortu od indijskih oraha. Oduševljeni smo!

Uživajte!

Sastojci:

  • 200 gr indijskih oraha (potopljenih u vodi oko 4 sata)
  • 1/3 šolja vode
  • 3 supene kašike jestivog kvasca
  • ½ kafene kašičice himalajske soli
  • 1 kafena kašičica bosiljka
  • Foto: Privatna arhiva

    Foto: Privatna arhiva

Priprema:

  1. Stavite indijske orahe u multipraktik i mutite dok se ne pretvore u puter.
  2. Malo po malo, dodajte polovinu ukupne količine vode dok masa ne postane kremasta.
  3. Dodajte so i jestivi kvasac pa mutite dok se sve ne sjedini.
  4. Dodajte ostatak vode i mutite još malo.
  5. Na kraju dodajte kašičicu bosiljka i mutite još minut. Krem stavite u teglu i čuvajte u frižideru.

Pratite Jovanu na njenom blogu My sweet mundo

Tagovi: