Raj na zemlji

by | oktobar 2, 2013

ZanaPoliakovKako to da je u vezama happy end uvek na početku, a kasnije se sve raspadne? – pita me preslatko biće imena kao iz neke bajke na sastanku na koji sam jedva otišla. Čekao me je sat vremena dok sam se premišljala šta da obučem i ima li uopšte smisla da izlazim i opet gubim vreme s nekim. No moja radoznalost i istraživački duh uvek pobede. Kad oklevam, sigurna sam da me tu čeka neka priča. Nešto što će me promeniti – moja komforna zona uvek se buni zbog promena. No znam da upravo tamo i treba da idem. U nepoznato, but then again, mi se ipak poznajemo. Kad sam se konačno pojavila, pozdravio me je sa Gde si Žana, čekam te sto godina! U ovom životu pre toga se nismo sreli, no njegovo lice bilo mi je i te kako poznato. I odjednom je sve s njim bilo poznato. Opet sam otvorila neki vremenski portal i srećem ljude iz prošlih života. Svaki put dođu da me nečemu nauče. Ili da mi nešto poklone. Ovaj posebni vilenjak imao je dobro pitanje: Kako to da je u vezama happy end uvek na početku?

Istina, sretnemo se, neko nas očara i dok se upoznajemo mentalno, emotivno i telesno – seks je uvek uzbudljiv, nov, manje ili više dobar, zavisi od toga kakve ste sreće… A ukoliko postoji fizička privlačnost – razvijaće se i dalje. No posle nekoliko meseci ili godina, opet zavisi od toga kakve ste sreće, strast nestaje… ustupa mesto rutini. Bliskost jeste tu, razvili ste emotivnu povezanost i razumevanje. Ali seks je vrlo ograničen. Čak i ako vas sreća posluži da se reprodukujete, good for you, imate još jedan bundle of joy, ali seksa je sve manje. A izgovora sve više.

Nisam srela ženu koja je u dugoj vezi, a koja je zadovoljna svojim seksualnim životom. Nisam srela ni muškarca u dugoj vezi koji je zadovoljan svojim seksualnim životom. Volimo se mi, no nemamo vremena, svakodnevica ubija, pa ako bi mi mogla naći neke udate drugarice da malo obnovimo strast? – kažu moji oženjeni prijatelji. Stvarno sam uskraćena za saznanje kako duga veza može biti dosadna, meni dosadi i u kratkoj. Kod mene postoji još i to vremensko ubrzanje, sve što se kod nekog odigra za nekoliko godina, kod mene se nekad desei za nekoliko dana. Uopšte ne umem više da gubim Vreme. I razmišljam: posle tolikih partnera, posle nekog uzbudljivog one night standa – u čemu je zapravo stvar s ovim seksom?

Nešto tu meni ne funkcioniše. I dam se u istraživanje. Kod mene sinhroniciteti funkcionišu tako što pomislim – to se već dešava. Tako se preda mnom našla osoba suprotnog pola koja mi priča isto to – klasičan friction only (što bi se reklo: uđeš, izađeš… i gotovo). Seks je zapravo delatnost u kojoj muškarci izrazito gube energiju nakon nekog vremena, pogotovo kad ejakuliraju. Ta izbačena energija se ne obnavlja, pa se stoga umaraju. I nakon uzbuđenja i kratkog orgazma od tri do pet sekundi – svako od partnera u seksualnom činu postaje svet za sebe. Umesto da ih zbliži, seks ih razdvoji.

Naravno, onda mislimo da nam treba drugi partner, pa menjamo i varamo umesto da produbljujemo vezu. Mislim, direktnu konekciju s univerzumom. Mikrokosmos je u nama. Seks-terapeuti predlažu potom da se deca pošalju nekud, da provedete negdje vikend sami vas dvoje… Industrija tu pomaže raznim hemikalijama i onim cicanim vešom… Pomogne to kratkotrajno, no zadovoljstvo za kojim žena istinski žudi – nije u tome. Sve je to ono spoljašnje. Zadovoljstvo je unutra. We know that, right?

Ja mislim da ti možeš biti izrazito verna – kaže on meni. Uf, evo još jednog što bi da napravi poštenu ženu od mene, bogo dragi, kad će shvatiti da je to nemoguća misija. No dobro, probaj me, sigurno ćemo oboje nešto naučiti iz ovog susreta – pomislim ja i upišem nas na 21 day tantra challenge. Nema peak orgazma od pet sekundi, nego vežbamo tantru. A to je never ending seksualna igra, koja uključuje sve što biste inače radili kod kuće, ali koja vam intezivira sva čula.

Advanced sex polazi od toga da je onaj gorepomenuti uđeš, izađeš… i gotovo friction only, u stvari, seks za početnike. Nema klasičnog klitorisnog ženskog orgazma i muške ejakulacije od nekoliko sekundi, već se ide dalje. Muškarac povlači orgazam u sebe, pa nema izbacivanja semene niti razbacivanja energije, a žena doživljava onaj famozni vaginalni, unutrašnji orgazam, koji počinje iz materice, a u kom vam telo vibrira jedno dvadeset minuta. Energija se ne rasipa, ostaje u našim telima kao probuđeni kundalini i vidno vas podmlađuje.

Nema grčevitog završetka, nego se malo zaustavite. Razgovarate, jedete u krevetu, kupate se, zabavljate se čitajući jedno drugom u krevetu… Da, tantra podrazumeva da isključite telefone i posvetite se samo jedno drugom. Porno-industrija je potpuno desenzibilizovala i muškarce i žene, distancirali smo se od svog unutrašnjeg sveta i fokusirali se na konzumeristički, površan i samo delimično stres free seks. Zaboravili smo da nam je Bog dao vaginu kao portal za konekciju, a ne kao kantu za smeće i prostu reprodukciju zombilenda. Kad povežete sve čakre u toj konekciji – postajete divine jedno za drugo, prepoznajete božanska bića jedno u drugom… Takvo sveukupno zadovoljstvo istovremeno je i spiritualno. Soul sex. A onda, ko bi varao Boga?

Heaven is my home.

Budite u toku: www.zanapoliakov.com.

Tagovi: