Kako da popravite polomljeno rumenilo ili puder u kamenu?

by | oktobar 27, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Nebrojeno puta se i najspretnijoj ženi dogodilo da ispusti i polomi neki od svojih make up proizvoda. Ali, nije sve izgubljeno. Trk u apoteku po 70% alkohol, a u kući potražite odgovarajući predmet za presovanje i špatulicu/nož.

Najbolji, a srećom po nas i najčešći, slučaj je taj da je većina proizvoda ostala u svojoj ambalaži. Alkoholom prebrišite špatulicu/nož i usitnite njime raspoloživi proizvod u fini prah.

Zatim sipajte kap po kap alkohola (pazite da ne preterate) uz stalno mešanje, sve dok ne postignete prosečnu gustinu tečnog pudera. Ambalažu s proizvodom lupnite par puta po stolu na kom radite da izađe preostali vazduh, jer ako ostane vazduha nakon sušenja, on će opet na tom mestu pući.

Ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim odgovarajući predmet za presovanje (lak za nokte, omanju kutijicu – nešto što se najbolje uklapa sa ambalažom) zavite u jedan sloj papirne maramice i snažno pritisnite smesu. Proizvod pre upotrebe ostavite još najmanje jedan dan da odstoji na vazduhu, a nakon toga ga slobodno koristite.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: