L&Z beauty savet: Jednostavan piling za negu kože tokom zime

by | decembar 19, 2015
Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Hladan vazduh i vetar nepovoljno utiču na našu kožu, sušeći je tokom zimskih dana. Ono što možemo da učinimo za sebe i svoju kožu, kako bi bila zdravija i sjajnija, to je, da je s vremena na vreme ispilingujemo.

 

Pilingom uklanjamo mrtve ćelije kože, podstičemo bržu reparaciju kože, a sve kreme koje nanosimo na glatku kožu će prodirati dublje i ispoljiti svoj maksimalni učinak. S pilingom ne treba ni preterivati, kako ne bismo narušili njen prirodni, lipidni sloj.

Foto: Gulliver/Splashnews

Foto: Gulliver/Splashnews

Preporuka je da se normalna koža pilinguje jednom nedeljno, masna 2-3 puta, a suva jednom u dve nedelje. Piling možemo spraviti i kod kuće, koristeći sastojke koje imamo u kuhinji. Med, talog kafe, soda bikardona, smeđi šečer i kukuruzno brašno koje možete koristimo kao blagi abraziv, pomešan sa jogurtom, čajem kamilice, kvascem,raznim etarskim uljima…

Na internetu postoje mnoge varijacije sa ovim sastojcima, a mi ćemo vam dati par jednostavnijih recepata.

Nekoliko korisnih recepata pogledajte na sledećoj strani…

Kliknite dalje za nastavak teksta —>

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Piling od kvasca
1. Pomešati jednu četvrtinu kockice svežeg kvasca sa malom kašičicom jogurta i kašičicom čaja od kamilice. Lagano mešati dok se ne dobije kompaktna homogena pasta. Ukoliko je nedovoljno gusto, dodati još malo kvasca, a u obrnutom slučaju, dodaje se još jogurta. Naneti na lice koje ste prethodno očistili, kao i na dekolte i vrat. Ostavite da se malo stegne, a zatim masirati blagim kružnim pokretima. Nakon toga isprati lice mlakom vodom. Kvasac je odličan za negu masne kože, a jogurt i kamilica će je dodatno umiriti i hidrirati.

2. Piling sa belancetom
Odličan za kožu sa proširenim porama, a i za zatezanje. Jedno belance dobro umutiti u šne i dodati 2 supene kašike kukuruznog brašna. Blago, kružnim pokretima utrljajte u kožu i ostavite da deluje oko pola sata. Isperite mlakom vodom, a zatim kožu obilato nahranite kremom.

3. Piling od sode bikarbone i limuna
Soda bikarbona će otvoriti i isčistiti pore, a limun će sprečiti preterano mašćenje kože,a pomoći će i u beljenju eventualnih pega i fleka.Napravite pastu od ova dva sastojka i umasirajte u prethodno očišćenu kožu lica.Isperite mlakom vodom i nahranite kožu svojom omiljenom kremom.

Tagovi: