L&Z vizažista vas savetuje: Našminkajte se kao Dženifer, Skarlet i Amber

by | april 29, 2015
Autorka teksta: Tamara Kovačević

Autorka teksta: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban

Šminkerka: Daniela Banović Čoban

Naša šminkerka Daniela Banović Čoban otkriva makeup trikove holivudskih diva. Saznajte zašto ove sezone morate nabaviti bronzanu senku.

Foto: Getty

Foto: Getty

Jedan od najupečatljivijih holivudskih trendova koji će obeležiti ovu sezonu jeste bronzana senka koju vizažisti preporučuju kako za dnevni tako i večernji makeup. Ovu toplu bronzanu nijansu holivudske dive često praktikuju, jer savršeno ističe oči i pruža mogućnost poigravanja različitim nijansama. Pogledajte kako su poznate lepotice ponele neke od predloga koje vam nudimo.

Dženifer Lopez

Latino diva sada je već prepoznatljiva po prirodnim i bronzanim tonovima koji savršeno idu uz njen ten.

Foto: Getty

Foto: Getty

Za ovakav izgled odaberite nežne bronzane i zlatne tonove. Na ceo kapak i deo ispod oka nanesite zlatnu, a u spoljašnje uglove bronzanu senku. Na trepavice nanesite maskaru u tankom sloju ili se odlučite za veštačke trepavice prirodnog izgleda. Za ovakav izgled nije vam potreban ajlajner već samo braon olovka koju ćete naneti na gornju liniju trepavica, a na donju jedva primetno. Lice je besprekorno, veoma nežno naglašenih kontura, sa potpuno nude usnama. I naravno, ne zaboravite bronzer dok rumenilo možete izostaviti.

Skarlet Johanson

Bronzane senke odlično stoje i osobama sa zelenim očima.

Foto: Getty

Foto: Getty

U unutrašnje uglove oka nanesite svetliju senku kako biste ih vizuelno „otvorile“, a na sam kapak nanesite nešto tamniju bronzanu senku u spoljašnjim uglovima. Ispod donje linije trepavica nanesite veoma tanko braon olovku, a maskaru na gornje trepavice za prirodan izgled. Na obraze nanesite nežno rumenilo u boji kajsije ili nežnim roze tonovima. Usne su u prirodnim tonovima sa blagim sjajem.

Amber Herd

Za večernji izgled napravite smokey eyes.

Foto: Getty

Foto: Getty

Senku u bronzanim tonovima nanesite na kapak i malo ispod linije donjih trepavica. Da bi efekat bio što bolji, koristite crnu olovku, a zatim je blago razmažite crnom senkom u spoljašnjim uglovima kapaka i ispod linije donjih trepavica. Za to možete koristiti četkicu ili štapić za uši. Senke treba da budu što bolje izblendovane kako ne bi bilo oštrih ivica. U unutrašnje uglove nanesite svetlije tonove, a na trepavice maskaru u tankom sloju. Kada se osuši možete dodati još jedan ili dva sloja ili se odlučite za veoma diskretne veštačke trepavice. Uz malo rumenila, ruža ili sjaja u boji kajsije, spremne ste za izlazak.

Makeup saveti: Daniela Banović Čoban, 061/25-25-055, www.sminkanje.rs

Tagovi: