Prednosti japanske metode iscrtavanja obrva

by | oktobar 14, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Gotovo nijedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim izgledom obrva, njihovim lukom i debljinom, zbog čega ih čupaju! Retke, svetle, loše počupane, s rupama od ožiljaka ili jednostavno nesavršene obrve nikako nisu lepe. Japanska metoda iscrtavanja obrva će vas oduševiti jer pruža dugotrajne rezultate. Stručnjak i šminkerka Branislava otkriva nekoliko važnih koraka i specifičnosti ove metode.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Tehnika spada u kategoriju polutrajnog make up-a (‘semi-permanent’). Japanska metoda omogućava da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se čupaju samo izvan iscrtanog oblika, dok se ostavlja što više pridonih dlačica i docrtavaju one koje nedostaju kako bi obrve dobile gustinu. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva.

Prednost ovog tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog make up-a, nego su postojane na bazenu, plaži i u teretani. Lice izgleda mlađe i vedrije pošto su obrve prilagođene vašim crtama lica u potpunosti. Kao i to što nisu potrebna skidanja laserom, izbeljivanja, već je dovoljno ne raditi osveženje boje (radi se na oko godinu dana – zavisno od tipa kože, izlaganja sunčevim zracima i sl.) i koža se izregeneriše i izbaci pigment.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savetovanje o željama i procena trenutnog stanja obrva. Sledi iscrtavanje olovkom, digitalno određivanje simetrije i slikanje.

Kada se završi sa iscrtavanjem bira se boja pigmenta sa kojim radimo. On se određuje po prirodnoj boji dlačice ili ukoliko ih uopšte nema, predlaže se po boji tena, željama klijenta…

Nakon mešanja boje, na držač se postavlja nožić za jednokratnu upotrebu i njime crta dlačica po dlačica kako bi rezultat bio krajnje prirodan izgled obrva.

Unos pigmenta u kožu je veoma plitak, pa tako nema otečenosti. Bol je minimalan, a sam rad traje oko sat vremena (do dva), gde se većina vremena utroši na pripremu oblika i određivanje simetrije.

Nakon toga sledi korekcija, koja se radi između prve i treće nedelje nakon prvobitnog iscrtavanja. Tada se, ukoliko je potrebno, doda poneka dlačiča ili pojača pigment. Međutim, ukoliko klijent ispoštuje posttretmanski tok koji podrazumeva ispiranje i mazanje pantenolom nakon tretmana, korekcija često nije neophodna.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: