Savršen praznični makeup po preporuci L&Z vizažistkinje

by | decembar 20, 2015
Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Stigao nam je i period praznika kada se svi osećamo pomalo drugačije i ushićeno. Kupuju se pokloni, okupljamo se oko porodične trpeze i uživamo u društvu najbližih i najdražih.

Praznici su vreme kada možemo da se igramo šminkom i biramo različite varijante. Mi vam donosimo jedan, klasičan makeup look koji će odgovarati svima za sve zimske praznike.

1. Sedefaste senke
Praznici su vreme kada možemo dozvoliti sebi malo šimera, šljokica, tj. sjaja u raznim varijantama. Ipak treba imati mere i znati gde i koliko sjaja nam treba kako ne bismo preterali. Za neku diskretniju varijanu odaberite senke za oči sa blagim sedefastim odsjajem a ukoliko želite jači efekat odaberite šljokice. Odaberite bronzane ili zlatne tonove. Ukoliko ne volite sedef odlučite se za mat senke u prirodnim tonovima i naneiste ih u dosta diskretno. Izbegavajte tamne, a posebno puno crne senke.

2. Ajlajner i maskara
Na oči ne treba nanositi previše šminke. Uz malo senke nanesite u tankom sloju ajlajner i naravno maskaru, može čak i u dva-tri sloja.

3. Hajlajter
Ukoliko želite još malo sjaja i na licu, ne zaboravite na hajlajter. On će pomoći da koža koja je tokom zime obično suva i beživotna živne i postane blistava i sveža. Nanesite ga na vrh jagodične kosti, u unutrašnje uglove očiju i ispod luka obrva.

4. Rumenilo
Pošto smo uglavnom zimi svi prilično bledi ne smemo preskočiti rumenilo. Ne treba preterivati pri nanošenju ali ga nikako ne treba preskočiti.

5. Crveni ruž
Svaka prilika je dobra prilika za crveni ruž ali su praznici ipak vreme kada je on nezaobilazan. Treba samo odabrati pravu nijansu mada je klasična, takozvana ruž crvena dobar izbor za gotovo svaki ten. Trenutno su u trendu mat nijanse koje idu čak do bordo pa i boje šljive. Za duže trajanje nanesite olovku za usne i odaberite neki od trajnih ruževa kako bi vam stajali i nakon obilnih prazničnih ručkova.

Filming day! thefashionbybel Obsessed with this bodysuit! Get it 10% off with code: Bybel10 zacharythelabel

A photo posted by Carli Bybel (carlibel) on

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: