Top 5 proizvoda za besprekoran make up

by | avgust 8, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Danas ćemo vam otkriti male trikove kako da učinite da vaša koža uz pomoć malo šminke izgleda savršeno, jer kao što znate, leti koža treba da diše i nema potrebe da je gušimo preteškim puderima. Tokom letnje sezone vaš puder zamenite mineralnim, bilo tečnim ili u prahu. Poslušajte savete naše šminkerke Branislave koja će vam pomoći da negujete hiper osetljivu kožu.

mac prime

 

1. MAC prep+prime
Sta su,uopšte, prajmeri? Prajmeri za lice (baza) razlikuju se prema tipu kože, pa samim tim i efekat je drugačiji. Masnu kožu matira, a suvu hidrira i omogućuje lakšu aplikaciju podloge. Zajedničko je to, da nam on pre svega, popunjava sitne bore i pore, čini kožu lepšom, potpomaže trajnost podloge. Nanosi se nakon kreme i predstavlja svojevrsnu barijeru između ishidrirane kože i podloge, kao i svega onog što aplikujemo nakon iste. Kao i većina i MAC-ov je na bazi silikona i fino matira kožu. Nekad je dovoljno staviti na „T zonu“, koja se najčešće masti, a ako nam je potreban svez izgled i nakon 12h, idealan je za celo lice. Ovaj MAC-ov prajmer je jedan od najkvalitetnijih koje sam probala i uvek ću mu se vraćati.

 

Koji se još proizvodi nalaze na ovoj listi pogledajte na sledećim stranama…

kryolan_fix_spray

2. Kryolan fixing spray – fiksator u spreju je kozmetički preparat koji se aplikuje nakon završenog celokupnog make up-a. Stvara nevidljivi, zaštitni film, koji produžava postojanost svega onog što smo naneli na lice. Bez ovog proizvoda, ne bih mogla da garantujem postojanost make up-a. Zaljubljena u njega od prve aplikacije.

mac hajlajter

3. MAC soft&gentle hajlajter nam pomaže da istaknemo ono sto je lepo. Nanosi se na vrhove jagodica, ispod obrva, uz unutrašnji ugao oka, ili gornju usnu (vizuelno ih povećava). Kako sadrži mnogo čestica, reflektuje svetlost, pa ga ne treba stavljati na celo lice. On ističe delove lica na koja je nanesen, pa samim tim treba izbegavati mesta zahvaćena nepravilnostima, aknama… Ovaj hajlajter postoji u različitim varijantama, pa tako može imati rozi, srebrni, zlatni, narandzasti odsjaj… MAC soft&gentle me je osvojio. Izrazito pigmentovan, idealan za letnji, potamneli ten i savršeno se blenda (stapa s kožom).

MAC-Peachykeen-Blush

4. MAC peachykeen rumenilo je must have proizvod za ovo leto. Svilenkasta tekstura, lako se dozira, a koliko god da ga nanesete, dobijate letnji look, što me oduševljava. Moja preporuka svima koji žele da izgledaju sveže, prirodno i prozračno. Uz koralni ruž i malo dobre maskare, idealan spoj za večernju šetnju.

la-roche-posay-toleriane-teint-base-mousse-matificante

5. LA ROCHE-POSAY toleriane teint mattifying mousse foundation je jedan medicinski, dermatološki ispitan puder za masnu kožu. Ne koristim ga za svoje klijente, iz razloga što ima srednju moć pokrivanja, i mat efekat svega 3-4 sata, a to je ono što je ključno kod izbora podloge. Htela sam da podelim sa vama nešto što lično svakodnevno koristim. Bez mirisa, konzervansa, visoka podnošjivost (testiran na osetljivoj koži). Lagana tekstura koja ujednačava ten i potpuno nekomedogen čini ga mojim svakodnevnim izborom. Idealan za masnu kožu sa manjim nepravilnostima.

Tagovi: