Categories Horoskop

Venera u Jarcu do 20.12. Vreme je da se uozbiljimo!

Venera je od 26. decembra u znaku Jarca i vreme je da se uozbiljimo. Jarac je znak koji simboliše odgovornost, trajanje, vreme, čekanje.. sve ovo je neizbežno kada se radi o Jarcu. Kada se Venera nađe u ovom znaku, znamo šta sledi.

Dok je bila u Strelcu, ova planeta je davala osećaj optimizma, slobode, sreće… ali i nestalnosti, jer, Strelac je ipak promenljiv znak (simbol Strelca je kentaur, mitološko biće, pola čovek, pola konj), koji u sebi ima dve prirode. Za nju je ljubav filozofija, pa čak i zabava, ljubavno putovanje ali ne i zaustavljanje na jednoj stanici.

Venera u Jarcu će generalno doneti potrebu za mirom, stabilnost na emotivnom planu je sada na prvom mestu. Osećaj dužnosti i obaveze neće izostati. Nema šale. Oni koji su u vezi ili u braku, daju sve od sebe da odnos u kom se nalaze sagledaju realno, da očvrsnu temelje koji su postavili u prošlosti jer je to sada potrebno.

Oni koji su slobodni, igraju na sigurno, ne prepuštaju ništa slučaju jer znaju da je strpljenje vrlo često najbolja taktika.

Kako je Jarac status, velika većina će dati sve od sebe da unaprede svoju poziciju i poboljšaju imidž koji imaju u javnosti. Iako je ljubav važna, sada će podjednako važno biti pitanje karijere. Daćete sve od sebe da se popnete nekoliko stepenika više.

Tranzitna Venera će po svom ulasku u deseti znak zodijaka napraviti i neke aspekte. Odmah na početku, 28.12. imamo trigon sa Uranom koji je u retrogradnom hodu u znaku Bika. Prilika da se isprave greške iz prošlosti, popravi odnos sa voljenom osobom i jednostavno, da se krene dalje, ako već tako mora. Takođe, propuštene prilike za ljubav sada se ponovo ukazuju. Možda ne sa istom osobom iz prošlosti, ali jedan scenario će se sigurno ponoviti. Drugog decembra, Venera je u konjunkciji sa Ketuom a u sekstilu sa Marsom.

Susret sa osobom koja vam je nekako poznata. Za mnoge će to biti kontakt sa starom ljubavi a za neke druge, novo poznanstvo, karmičkog karaktera. Sada neće biti oklevanja i romansa počinje vrlo brzo. Osmog decembra, Venera je u dobrom aspektu sa Neptunom u Ribama, prilika za idealnu ljubav, ukoliko se ustraje u nameri da ljubav traje. Nakon toga, Venera konjunkcija Saturn, desetog decembra. Blokada, zid ili pečat na ljubav? To ipak zavisi i od ličnog horoskopa. Trinaestog decembra, Venera se sastaje sa Plutonom. Susret sa osobom fatalne privlačnosti. Oni koji su u vezama, drame nakon duge samokontrole.

Tokom ovog tranzita dešavaće se susreti karmičkog karaktera. Veze koje sada započnu, biće veze sa karmičkim dužnicima, sa onima sa kojima se nekada sklopio dogovor da se sada nađu u ovom vremenu i pokušaju ispraviti greške nekada napravljene. Ovde se radi o prošlim inkarnacijama. Venera je u Jarcu do dvadesetog decembra.

 

Foto: Getty Images

Piše: astrolog Helena Cupać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA