4 hotela koje zaslužujete ovog leta!

by | jun 9, 2009


Ekskluzivni hoteli poseban su doživljaj za one koji vole da putuju. U saradnji sa turističkom agencijum „Big Blue Travel“, obišli smo najlepše hotele u Turskoj, evropskoj turističkoj meki savremenog doba. Nije nam bilo lako da izaberemo ovih pet! Boravak u svakom od hotela-gradova nezaboravno je iskustvo i prevazilazi sve što se može videti u katalozima koje prelistavate pre putovanja i na internet sajtovima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

IZBOR BOGOVA I BOGINJA: CALISTA LUXURY RESORT A LA CARTE ALL INCLUSIVE

Mislili ste da je all inclusive varijanta, u kojoj možete da imate i uzmete sve što vam se nudi, najekskluzivnija ponuda? Nije, varate se! Mnogo stepenica iznad all inclusive aranžmana jeste „a la carte all inclusive“ koji nudi sve ono što vi poželite. Dakle, ako u Turskoj poželite srpski pasulj ili francuski fondu, dobićete upravo to. Nećete kao običan smrtnik sami uzimati hranu sa švedskog stola, na kojem se nalazi na stotine jela, nego će vas poslužiti konobar koji će vam doneti ono što je kuvar skuvao samo za vas. Naravno, možete jesti u svojoj sobi, na prostranoj luksuznoj terasi sa pogledom na pučinu ili u vrtu sa samo vašim bazenom i plazma televizorom. Calista je u blizini Beleka u antalijskoj regiji, a reč je o potpuno novom hotelu otvorenom prošle godine. Enterijer je zaista luksuzan i sofisticiran. Kristali, pozlata, jednostavan sklad linija, boja i materijala ostavljaju utisak da ste zaista posebni samo zato što se nalazite na tom mestu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

 

Članak se nastavlja posle reklama
DIZAJNERSKI HOTEL – SAMO ZA SAVRŠENE: ADAM&EVE HOTEL SPECIAL CLAS EDEN ALL

Ovo je hotel u kojem nećete sresti debele Ruse, Skandinavke pocrvenele od preteranog sunčanja i bučne nemačke porodice sa sitnom decom. U hotelu „Adam&Eve“ uživaćete posmatrajući savršena lica i tela. Kako je to moguće? Ne znamo! Priznajte da raj zamišljate kao plažu po kojoj paradiraju srećni i lepi muškarci i žene, manekeni ljudskog roda. Iskreno, ko još voli da gleda opuštena tela i naborana lica? Odmorite oči!

Čiste i besprekorne linija enterijera, koje su kreirali vrhunski dizajneri, kao i morska voda (koja takođe deluje dizajnirano), ogledaju se u mnoštvu ogledala. Bleštava belina dominira holovima, foajeima, u restoranu i na plaži. Ako se budete raspitivali o opcijama za letovanje u ovom hotelu, nemojte se iznenaditi ako vam ponude „Adam i Eva suite apartman“ koji se sastoji iz dve spavaće sobe, dva bara i dve terase na, ni manje ni više, nego 616 kvadratnih metara. Uz opasku – za maksimalno četiri osobe ili garden residence sa baštom od sedamsto kvadratnih metara! Decu ostavite kod kuće i uživajte u eksluzivnosti svakog trenutka…

 

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska


Članak se nastavlja posle reklama

SEDAM ZVEZDICA: RIXOS PREMIUM AL EXCLUSIVA ALL INCLUSIVE

Ovo je jedan od tri svetska hotela koje krase čak sedam zvezdica (druga dva su u Tokiju i Dubaiju). Nalazi se nedaleko od Beleka u antalijskoj regiji i zauzima površinu od preko četiri stotine hiljada kvadratnih metara. Čitav jedan grad! Kao i većina ekskluzivnih hotela izgleda kao da je tek izgrađen – prošle jeseni je renoviran iako je podignut pre samo dve godine.

Ako izaberete ovaj hotel, uživaćete u vrhunskom luksuzu, i tokom desetak dana, koliko traje vaš aranžman, nećete poželeti da mrdnete bilo kuda. Naravno, posebnom utisaku opuštenosti i potpune bezbrižnosti doprinosi činjenica da sve vreme nemate baš ni jedan jedini razlog da otvarate novčanik jer sve što poželite – dobijate (doduše, to ste pošteno platili pre polaska).

Članak se nastavlja posle reklama

Enterijer hotela zaista je luksuzan i sofisticiran. Kristali, pozlata, jednostavan sklad linija, boja i materijala ostavljaju utisak da ste zaista posebni samo zato što ste tu.

 

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

 

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Turska

 

RASKOŠ I GLAMUR: CLUB HOTEL SERA ULTRA ALL INCLUSIVE

Ako vam se dopada bleštavi dekor, pozlata na kristalnim lusterima, zidovima i nameštaju, teški tepisi, raskošna ogledala, kombinacija stilova i (odlične) imitacije vrednih umetnina, ovaj hotel kitnjaste raskoši pravi je izbor za vas. Rokoko i barok ovde se bez problema smenjuju sa orijentalnim i mediteranskim stilom. Bašte liče na vrtove Dalekog istoka, sa mnoštvom zelenih staza oivičenih cvetnim grmljem, limunovim drvetom i jasminom. Krase ih rimske kolonade, antički stubovi i kapije, stotine amfora iz kojih se izliva cveće opojnog mirisa.

Na plaži ovog hotela zaboravićete plastične ležaljke, jer možete da se izležavate ispod baldahina, na lejzibegovima, krevetima presvučenim u belo, velikim… za troje…

Ručati i večerati možete takođe u ovim baštama i vrtovima, a obedovati se može tokom celog dana jer se rani i kasni doručak, ručak i večera, noćni bife preklapaju tokom dvadeset četiri sata. Kalorije koje ste uneli „uzimajući pomalo od svega“ sa bogatog švedskog stola možete potrošiti u fantastičnoj diskoteci pod otvorenim nebom.

Hotel je u blizini Antalije, na samoj obali Sredozemnog mora koje zapljuskuje ovu tursku oblast. 

 

 

Tagovi: