6 rooftop barova u Beogradu koje morate posetiti!

by | april 4, 2019

Beograd meta hedonizma, dobre hrane, dobrog provoda i barova u kojima je dobar provod zagarantovan. A kako izgleda Beograd na dlanu najbolje ćete saznati ukoliko posetite neki od najatraktivnijih rooftop barova. Izdvojili smo nekoliko restorana sa famoznim pogledom na našu prestonicu.

Kalemegdanska terasa

Restoran sa dugom tradicijom i oaza hedonizma nalazi se u istorijskom srcu Beograda u kalemegdanske tvrđave. Savršen spoj modernog i tradicionalnog iskustva u kome uživaju sva čula.  Iz restorana se pruža spektakularan pogled na grad i reku, a zalazak sunca na Kalemegdanskoj terasi ima posebnu boju. Odlična usluga, prijatna atmosfera u gotovo idiičnom ambijentu samo su deo rama u koji ćete staviti uspomene sa ovog čarobnog i posebnog mesta.

Foto: kalemegdanskaterasa.rs

 

Restoran Caruso 

Nije slučajno da restoran nosi ime čoveka koji je obeležio vreme u kom je živeo. Poznato je da je čuveni tenor Karuzo, bio veliki hedonista, a ovo mesto je pravi mali raj za one koji vole da uživaju u dobroj hrani i dobrim vinima. Restoran se nalazi u samom srcu Beograda, na 8. spratu zgrade na Terazijama, ali bez obzira na to imaćete utisak da je gradska gužva i buka daleko od vas. Enterijer restorana oslikava Karusovu ljubav prema starinama, dok se tavanici restorana nalaze slike muza koje je voleo. Hrana koju pripremaju predstavlja spoj mediteranske, domaće i balkanske kuhinje.

Restoran Ebisu

Nazvan po japanskom bogu ribara, restoran Ebisu, na poslednjem spratu hotela Square Nine, nudi elegantan zatvoreni prostor, predivnu terasu s pogledom na najšarmantniji istorijski kvart Beograda i autentičnu japansku kuhinju. Znalački napravljeni suši čini polovinu Ebisuovog menija, ali je jednaka pažnja posevćena klasičnim japanskim jelima od aburija, supe sa nudlama i prolećnih rolnica, do krabe sa mekim oklopom i tepanjaki grilovanog mesa i morskih plodova. Namirnice se nabavljaju iz japanskih marketa širom Evrope, od pacifičke tune i brancina iz jadranskog mora do norveškog lososa, koji se dopremaju sveži. Pažljivo sastavljeni bar predstavlja najbolja piva, vina i žestoka pića iz Japana. Brižljivo odabrana zbirka sakea, koji se služi kao suvi, polusuvi i premium, vrhunska japanska pirinčana piva i odležani single malt japanski viskiji, kao i saketini meni koji nudi izbor inovativnih koktela inspirisanih japanom upotpuniće savršeni japanski obrok.

Džez klub Sinnerman

Klub Sinnerman koji se nalazi se na Trgu Nikole Pašica br. 5, na sedmom sprati zgrade Doma Sindikata, pravi je odabir za zaljubljenike u dobru džez muziku, dobru klopu opuštenu i rasterećenu atmosferu sa predivnim pogledom na centar Beograda. Suvišne su bilo kakve reči. Mesto koje okupuplja mladi urbani svet kako iz naše zemlje tako mahom i iznostranstva. Možete popiti kafu, a možete ostati i do ponoći uz dobru atmosferu.

A post shared by Ana Dajić (@__anagram__) on

INfinity bar

Intimna atmosfera INfinity bara i terase na sedmom spratu IN hotela, odličan je izbor za organizovanje after partija, različitih porodičnih i profesionalnih dešavanja, koktela i promocija, ali i degustiranje vina u večernjim časovima sa voljenom osobom. Uz bogatu ponudu pića, koktela, sendviča i salata, vaše je samo da odaberete i uživate u prijatnom društvui jedinstvenom pogledu koji se pruža na Novi Beograd. Radno vreme je od 18 časova do ponoći.

Foto: inhotel-belgrade.rs

Podrum Wineart bar

U samom srcu Beograda, na uglu Višnjićeve i Jevremove ulice, smešten je prvi Podrum wineart, (drugi, novotvoreni se nalazi na novim Beogradu) lokal koji pleni svojom lepotom i predstavlja autentičan spoj modernog i rustičnog. Uživaćete u prijatnom ambijentu, divnom enterijeru i eksterijeru i kvalitetnim vinima, kako domaćim, tako iz celoga sveta. U sklopu Podruma, nalaze se wine shop i wine bar, sa velikom ponudom vina. Čaša vina u besprekornoj bašti i uživanje u mirisu lavande i maslina, priča je za sebe, koja se mora doživeti iz prvog lica kako bi se zaista shvatila.

Foto: http://podrumwineart.rs

Nadamo se da ćete pronaći svoje omiljeno mesto u omiljenom gradu!

Pročitajte i… Top 5 mesta sa najboljim poslasticama