Cvet uspeha za ŽENU ZMAJA

by | jun 11, 2009

Nagrade Udruženja poslovnih žena „Cvet uspeha za ženu zmaja“, jedino priznanje namenjeno podršci i afirmaciji ženskog preduzetništva u Srbiji, po treći put su juče u Beogradskom dramskom pozorištu, svečano uručene najuspešnijim preduzenicama.

 

lepota i zdravlje zena zmaj

Članak se nastavlja posle reklama

 

„Cvet uspeha za ženu zmaja“ organizuje se s ciljem da se oda priznanje uspešnim i hrabrim ženama u našem društvu koje su postale ugledne privrednice. One su dokazale da je moguće primeniti najviše standarde poslovanja ali i biti inovativan, prisutan i konkurentan na inostranim tržištima, kao i da se mogu osmisliti kvalitetna rešenja, koja dovode do povećanja broja zaposlenih, ili kreativni modeli za samozapošljavanje.

U jednoj od dve osnovne kategorije, nagradu za „najevropskiju“ žensku firmu dobile su prof dr Snežana Đorđević, vlasnica preduzeća „Agrounik“ koja se bavi istraživanjima u oblasti biotehnickih nauka, kao i Danka Božić Isaković vlasnica firme „Polymit-B“ domaćeg proizvođača inovativnih, ekoloških građevinarskim predmeta. Lauretkinje nagrade za „naj“ model zapošljavanja žena su Branislava Gajić, osnovač on-line pretraživača poslova „Infostud“ i Ana Jovanović, suvlasnica firme „Krojač“ i autor projekta „Suveniri Srbije“, domaće internet suvenirnice. Za najuspešniji i najkreativniji koncept samozapošljavanja, koji je ostvaren uz pomoć podsticajnih sredstava države za nezaposlena lica, nagrada iz potkategorije „samozapošljavanje“, uručena je Angeli Pinter, vlasnici samostalne zanatske radnje „Angie“ i Bosi Milanović, vlasnici poslastičarske firme „Dela Bosa“. Kao i ranijih godina, pored osnovnih, dodeljena su i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja, gde su postigle zapažen uspeh na domaćem i inostranom tržištu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova manifestacija, dobila je svoje međunarodno priznanje, tako što je Evropska komisija, u godini u kojoj obeležava Prvu evropsku nedelju preduzetništva, „Cvet uspeha za ženu zmaja“ uvrstila u svoj zvaničan program.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: