Kako da

by | jun 30, 2009

„Upali“ ste u rutinu i osećate da svoj posao ne radite više sa onoliko elana kao nekada? Evo nekoliko saveta koji će „probuditi“ genija u vama…

 

lepota i zdravlje posao


1. Čitajte svakog dana druge novine. Ako se „držite“ jednih, navići ćete se na raspored rubrika i način na koji se u njima prezentuju vesti. Pokušajte da „miksujete“ – to je odlična vežba za „male sive ćelije“.

2. Širom otvorite oči jer se nikada ne zna gde možete da naiđete na odličnu ideju – od magazina, preko TV reklama, bilborda… Sve je u opticaju.

3. Zapišite ideje i pokušajte da ih, pre nego što ih predstavite šefu, prodiskutujete sa ljudima koji nisu iz vaše branše. Često upravo oni imaju bolja rešenja.

4. Najbolje prezentacije najčešće su one koje su osmišljene na neuobičajen način. Na primer, ukoliko držite govor, razmislite na koji način bi ljudi, za koje znate da imaju drugačije mišljenje od vas, pristupili toj temi, pa pokušajte da otvorite temu protivargumentima za koje pretpostavljate da bi bili njihovi.

5. Da biste posebno „razbuktali“ kreativnost, nemojte da zazirete od rasprava sa ljudima koji se ne slažu sa vašim mišljenjem. Tokom debate sa njima u vašoj glavi ideja će se razviti do detalja. Vaše vreme i vaš novac jesu dragoceni. Najveće traćenje tog vremena i života predstavljaju godine nastojanja da postignete nešto što biste zapravo mogli da ostvarite za svega nekoliko meseci. .

 

Dešifrujte svoje crteže

lepota i zdravlje saveti posao kako do posla

Sledeći put kada se budete dosađivali na sastanku, pokušajte da ogonetnete šta znače vaše žvrljotine. One bi čak mogle da vam otkriju koji je vaš posao iz snova…
1 Ravne linije simbolišu snagu karaktera i jaku volju. One mogu da znače da kolege imaju poverenja u vas.
2 Zakrivljene linije ukazuju na kreativnost i fleksibilnost. Za vas bi bilo idealno da se bavite zanimanjem povezanim sa umetnošću.
3 Krugovi, kvadrati i trouglovi znače da ste motivisani, međutim, morali biste malo više da se potrudite da postanete timski igrač.
4 Drveće, sunce, cveće, oblaci, srca pokazuju da ste emotivna osoba – međutim, najbolje bi bilo da to ne otkrivate u kancelariji!
5 Prozori, zidovi, merdevine govore da volite stabilnost i da držite sve pod kontrolom. Dakle, i ne pomišljajte na to da postanete freelancer.

 

Tagovi: