Ne, ne brojim zalogaje i nisam na dijeti. Vitka sam zbog ovakvog načina života

by | novembar 23, 2016

Odmah da razjasnimo – nisam vegan, ni vegetarijanac, ne držim dijete za kojima je čitav svet poludeo, niti sam ikada to radila. Mršava sam dovoljno za svoju visinu, a ako ćete iskreno, nisam preterano visoka 🙂

devojka, devojka sa crnim šeširom, devojka sa šeširom, devojka sa kariranom bluzom, devojka u paroizu,

Guliver/Getty Images

Dakle, jedem sve i ništa sebi ne uskraćujem. Uvek pomislim – kada ću jesti čokoladu ako ne sada, kada ću na ovaj način i slasno pojesti komad mesa ako ne sada. Ne smatram da će se u godinama koje dolaze moje stanje drastično promeniti, ali uvek imam na umu da godine ipak umeju da odrade svoj posao. Uglavnom, ne primećujem ih i vodim se svojom logikom.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvod u priču trebalo da glasi ovako: Kada sam bila klinka i u doba kada su moje drugarice u pubertetu i zbog hormona dobijale na težini, ja sam bila ista. Ne mislim ista kao u petom osnovne, ali srazmerno sam se „popunjavala“. Naravno, zbog većine tih stvari zahvaljujem genetici, ali i načinu na koji me je majka naučila da posmatram hranu, a naročito svoju težinu.

Pročitajte i… Mina je sa porodicom izbacila meso iz ishrane. Sa dobrim razlogom

Članak se nastavlja posle reklama

U najkritičnijim situacijama kada sam bila opsednuta time da nije dobro da jedem previše čokolade zbog bubuljica i celulita (to sam čula od starije sestre), ona mi je ponavljala da je sve to stvar moje glave.

devojka koja se smeje, devojka sa crvenim karminom, žena, žena sa crvenim karminom, crveni karmin,

Guliver/Getty Images

Članak se nastavlja posle reklama

Učila me je da hranu posmatram kao izvor koji će mi dati energiju i učiniti da se tog dana osećam bolje i da ću za stavri koje nameravam da uradim sigurno imati snage. Drugi sa kojima sam u to vreme razgovarala stalno su ponavljali da im hrana „šteti“, da šećer nije dobar za bubuljice, da ne valja jesti previše testa i da gazirano treba izbegavati u širokom luku.

Naravno, saglasna sam sa svim njihovim uverenjima, ali naučena sam da sebi ne ponavljam ovakve stvar. Čak i ako pojedem nešto što ne spada u segment zdrave ishrane, reći ću sebi: „Mmmm, kako je ovo ukusno“ ili „Sada imam duplo više energije pošto sam smazala ovu čokoladicu“. Moje drugarice se mere na svakih pet sati i „proklinju“ što su popile i tu dodatnu čašu vode ili soka, a kako kažu „nije trebalo“.

Članak se nastavlja posle reklama
devojka jede čokoladu, devojke, čokolada,

Guliver/Getty Images

Tih problema zaista nemam.

Članak se nastavlja posle reklama

Pozitivne afirmacije su ono što je meni mnogo pomoglo. I mojoj mami.

U momentima kada i mislim da sam preterala ili se prejela, ponovim sebi sledeće: „Jedem i izgledam savršeno“, „Mnogo jedem, a ne gojim se“.

Pročitajte i… Kao mala bila je silovana, siromašna i odbacivana od društva. Danas je najuspešnija žena sveta

Članak se nastavlja posle reklama

Znam da zvuči paradoksalno, ali, verujte da radi.

Naš mozak je tako programiran da prihvata stvari koje mu svakodnevno plasiramo. Vibracija kojom vibriramo svakog dana odličan je pokazatelj onoga kako se osećamo. Ukoliko sebi više puta dnevno ponovim kako nikako ne mogu da se ugojim, šta god da pojedem, jednostavno to postaje ono što sam prihvatila i saživela se sa tim.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Članak se nastavlja posle reklama

I evo, godinama unazad ne kuburim s kilogramima. Jedem normalno, čak i iznad proseka u odnosu na to koliko devojke inače jedu. Volim da jedem i ponosna sam na to. Ne preterujem, ali se i ne suzdržavam. Jednostavno, svesna sam toga da mi hrana pomaže i radi u moju korist!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: