Tri lepe, a lake za održavanje sobne biljke!

by | 20 oktobra, 2017

Da li i vi pripadate onim ženama kojima svako cveće uvene uprkos velikom trudu? Mnogi misle da je u pitanju nekakav poseban talenat uzgajanja cevaća, ali zapravo nije tako. Sve što treba da uradite jeste da kupite biljke koje su nešto otpornije. Verovatno vam do sada nije bio adekvatan izbor cveća! Ne brinite i vi možete imati sobno cveće na kome će vam svi zavideti. Otrkivamo vam neke od skoro pa „neuništivih“ biljaka.

Filadendron

Ova lisnata biljka dolazi u raznim oblicima i veličinama. Većina ne zahteva ni mnogo svetla, a traže minimum pažnje. Držite ga u senci i jedino povedite računa da nije na promaji.  Lišće  povremeno čistite od prašine i osvežavajte vodom. Čak dobro podnosi i razlike u temperaturi. Pošto, traži mnogo vode (bez nje će zaista umreti), možete ga držati u ukrasnim teglicama sa vodom.

Sanseverija

Sobni cvet sa uspravnim, dugačkim listovima je jedna od najotpornijih biljaka. Može izdržati sve uslove – od velike izloženosti suncu do sene. Mada, u senci njene šare postaju slabije vidljive. Ne voli preveliku vlagu – samo na to pazite.  Zimi je možete držatipored radijatora.

Drvo života

Ova biljka raste sporo ali je dugovečna. Drvo života je vrlo zahvalna sobna biljka. Postavite je u svetlu prostoriju, ali dalje od direktnog sunca. Temperatura u prostoriji, u kojoj je biljka, je bitno da nije niža ispod 15° C, jer joj hladnoća šteti.  Zimi zalivanje svedite na minimum, a leti je češće prskajte vodom.

 

Pročitajte i… #femmefatales: 5 čuvenih fatalnih junakinja književnosti


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top