Ema Zimonja osvojila prvu nagradu za „Najbolji animirani film“ u Indiji

by | 20 marta, 2015

Ema Zimonja autor animiranog filma “Berta“, osvojila je prvu nagradu za „Najbolji animirani film“ na Internacionalnom festivalu kratkog filma u Čenaju (CISFF), u Indiji. Za festival je prijavljeno preko 800 filmova iz celog sveta.
Ema i Dali
U uskom takmičarskom programu našli su se filmovi iz Francuske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Indije, Singapura, Belgije… i jedan iz Srbije.

Berta“ je film rađen po istinitoj priči koai govori o bezuslovnoj i beskrajnoj ljubavi između psa i vlasnika. Film je posvećen Vanji Petrović, preminuloj studentkinji vajarstva i njenoj vernoj jazavičarki Berti. Ema je kao animator, režiser i producent ove drame postigla uspeh na festivalima širom sveta.

Berta“ je prikazana na više internacionalnih festivala kao što su „Zlin film festival“ u Českoj, „Animateka“ u Sloveniji, „Tricky woman“u Austriji, „Animae Caribe“ u Trinidad i Tobagu, „Golden Kuker“ u Bugarskoj….

Obavezno pogledajte trailer:

Ema Zimonja diplomirala je 2013. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti a „Berta“ je njen diplomski rad.

Pored animacije, Ema se godinama bavi ilustracijom i dizajnom radeći za strano tržište. Njen dizajn maske za smart telefone namenjen deci, ušao je u proizvodnju i prodaje se širom Amerike. Radila je na projketima za video igrice kao i na dečijim ilustacijama. Pored digitalnih tehinka bavi se i slikarstvom.

Trenutno radi na knjizi za decu gde je autor romana i ilustracija, a knjiga će krajem 2015. godine biti štampana za britansko i australijsko tržište.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.