Categories Promo

Dan društveno odgovornog poslovanja Strauss Adriatica: Humani za zajednicu u kojoj posluju

Kraj oktobra tradicionalno je period kada zaposleni u kompaniji Strauss Adriatic daju doprinos zajednici u kojoj posluju, obeležavanjem Dana društveno odgovornog poslovanja. Ove godine zaposleni kompanije iz Šimanovaca donacije su uručili ustanovama koje zbrinjavaju decu i stare, ali su svoj doprinos dali i lokalnoj zajednici sadnjom 55 stabala.

Strauss Adriatic_CSR dan (2)

Donacije u zimskoj odeći, namirnicama, sredstvima za higijenu i posteljinama zaposleni kompanije Strauss Adriatic uručili su Prihvatilištu za odrasle i stara lica u Kumodraškoj, Prihvatilištu za decu na Voždovcu, Domu za decu “Jefimija” u Kruševcu, Domu za decu sa smetnjama u razvoju “Kolevka” u Subotici i deci oboleloj od dijabetesa koja su hospitalizovana i bore se sa ovom opakom bolešću na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u Nišu.

Dan društveno odgovornog poslovanja jedna je od prilika u kojoj članice više od 20 zemalja u kojima Strauss grupa posluje daju svoj doprinos lokalnoj zajednici. Mi smo ove godine nastavili sa prošlogodišnjom praksom i donacije smo usmerili na niz ustanova iz različitih delova zemlje. Pored strateškog opredeljenja da pomažemo ugroženim mališanima, ove godine smo deo donacija namenili i domovima za brigu o starim licima. Pored uručivanja neophodnih namirnica, naši zaposleni ovaj dan su proveli i u druženju sa decom, kao i starijim sugrađanima, kojima društvo i druženje predstavljaju najveću satisfakciju“, istakao je Siniša Daničić, generalni direktor kompanije Strauss Adriatic.

Strauss Adriatic_CSR dan (1)

Pored doniranja i druženja, zaposleni su se svojim aktivnostima dali doprinos i opštini Šimanovci, u kojoj posluju. Oni su zasadili stabala u školama na teritoriji opštine kao odgovor na utrošene tone papira tokom poslovnja u prethodnoj godini.

Dan društveno odgovornog poslovanja kompanije Strauss Adriatic tradicionalno je obeležen peti put u Srbiji i deo je akcije koja se sprovodi globalno, u svim zemljama u kojima posluje Strauss Grupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA