„Oktoberfest“: Novi Sad je dobio još jedan veliki festival!

by | 1 novembra, 2016

U petak 28. oktobra u devetnaest u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Doris Danilović, zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore.

of2

Nakon zvaničnog obaćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom grada Novog Sada.

U publici su tog dana viđene mnoge poznate ličnosti od Maje Gojković, predsednice Skupštine Srbije, prekoVladana Vukosavljevića, ministra kulture i informisanja Republike Srbije, do Dragana Đilasa, nekadašnjeg gradonačelnika Beograda.

U petak su nastupili Zvonko Bogdan, The Frajle i bend Ničim Izvazvan, a posetioci su imali priliku da uz sjajnu muziku probaju pivo od više stotina pivarskih izlagača, najukusnije austrijske i nemačke kobasice, kao hrskave perece iz peći najboljih srpskih pekara. U sklopu Gift Shop-a, svi prisutni su za uspomenu mogli da kupe Oktoberfest krigle, majice i liciderska srca.

of6

Drugog dana festivala, 29. oktobra, posetioci su uživali u celodnevnom programu. Porodice odnosno najmladji posetioci su na poklon dobijali perece i poklon pakete za bioskop. U toku dana su nastupali neki od najboljihdomaćih DJ-eva, a od večernjih sati posetice su zabavljali bendovi Štikle i Vikleri, Jurassic Rock, Ortodox Celts i Gift.

Svako veče održano je takmičenje u brzom ispijanju piva i držanju krigli, a proglašen je i pobednik koji je napravio najbolji selfi u centru Novog Sada, gde je festival promovisan nedelju dana pre početka, uz muziku, aktivacije, pivo i perece.

Prvi „Oktoberfest“ u Novom Sadu posetilo je 15 hiljada ljudi, popile su se desetine hiljada litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca. Tokom festivala nije bilo nijedne potrebe da interveniše policija ili hitna pomoć. Nakon dva dana Oktoberfesta i velikog interesovanja građana Novog Sada odnosno Srbije, ovaj festival se upisao na mapu najznačajnijih dogadjaja u Novom Sadu.

of5

Novosadski Oktoberfest su podržali Heineken, Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Chipsy, Paulaner, Best Seed Producer, Ford, Gebruder Weiss kao i veliki broj proizvođača zanatskih piva.

Jedno reagovanje na “„Oktoberfest“: Novi Sad je dobio još jedan veliki festival!”

  1. Dragce86 kaže:

    BRAVO ZA NOVI SAD, IZ GODINE U GODINU SVE BOLJI, SVE VISE ULAZE U KULTURU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.