Categories Promo

Počele pripreme za prvi Rovinj Beach Polo turnir

Još je manje od mesec dana ostalo do održavanja dugo najavljivanog polo takmičenja tokom kojeg će četiri međunarodne ekipe igrača iz Francuske, Argentine, Švajcarske, Nemačke, Italije i Velike Britanije s pedesetak argentinskih konja odmeriti svoje snage i veštine u kraljevskom sportu na rovinjskoj plaži Porton Biondi.

Polo1

Pripreme su u punom jeku. Cela infrastruktura koja uključuje arenu s peščanim terenom veličine 70×40 metara i tribinom, lounge zonu s ponudom hrane i pića, izložbeni prostor za sponzore turnira, konjušnice itd. biće postavljena posebno za ovaj turnir.

Program započinje u četvrtak, 12. maja, sa zabavom dobrodošlice na bazenu petozvezdanog hotela Monte Mulini dok će se već sledećeg dana održati prve utakmice. U subotu u 10 sati najavljen je mimohod igrača i njihovih konja od Polo arene do hotela Adriatic u pratnji limuzina i automobila marke Bentley. Tokom popodneva održaće se dodatne dve kvalifikacijske utakmice dok će se ime pobedničke ekipe znati nakon finalnih dvoboja u nedelju u 16 sati kada će biti održano proglašenje i svečano zatvaranje turnira. Večeri su rezervirane za popratne događaje koji su namenjeni za zabavu učesnika.

046- 18lug14 partite

Sudija na utakmicama biće aktivni polo igrač s dvadeset godina iskustva koji je ujedno proglašen najboljim sudijom u ovom sportu, Marc Holmes, dok će ulogu komentatora imati Chris Hyde čije se iskustvo u polo areni smatra legendarnim. Osim što je prozvan jednim od najboljih polo igrača na svetu, u svojoj karijeri broji čak pet pobeda na turniru u St. Moritzu i prvi je britanski polo igrač sa dosegnutim 10+ handikepom u polu na pijesku. Prisutnost ova dva imena na prvom izdanju polo turnira dodatno potvrđuje nivo kvaliteta takmičenja. „Rovinj ima sve potrebno za organizaciju savršenog polo događaja: dobro vrijeme, visoko motivirane sponzore i dobru suradnju lokalne zajednice i međunarodnog organizacijskog tima. Rovinj je predivno mjesto, već ima reputaciju luksuzne destinacije i zasigurno će privući pravu publiku. Polo igrači i publika obožavaju otkrivati nova mjesta tako da sam siguran da će se zaljubiti u Rovinj“, uveren je Uwe Zimmermann, predsednik organizacijskog odbora Beach Polo turnira.

image002

Nakon polo događanja na Brijunima održanog pre 10 godina, polo turnir u Rovinju biće prvo i jedino takvo događanje organizovano u ovom delu sveta. Cilj organizatora je osnovati mediteransku polo ligu u saradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švajcarskoj, te poznatim turnirima na otocima Ibiza i Mallorca te u Kairu. Prema svemu sudeći, Mediteranskoj ligi će se se pridružiti i Dubai koji je iskazao interes za pristupanje. Time Rovinj ulazi u respektabilno društvo turističkih destinacija. “Ovo je jedinstveni događaj koji će zasigurno pridonijeti daljnjoj afirmaciji destinacije pa i cijele Hrvatske”,naglasio je član Uprave Adris grupe i predsednik Uprave Maistre Tomislav Popović. „Rovinj će se ponovno pozicionirati kao inovativna i kreativna destinacija u smislu sportske izvrsnosti, a Maistra kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj. Tijekom četiri dana manifestacije u Rovinju očekujemo puno novih posjetitelja, što domaćih što gostiju iz inozemstva“, rekao je Popović.

049- eden roc marina

Kontinuiranim ulaganjima u razvoj i investicijama u turizam koje će do kraja 2017. dosegnuti iznos od 4,4 milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su preduslove za održavanje najvećih i najzahtjevnijih događaja. Da će i ovaj događaj biti organizovan besprekorno potvrdila je i direktorica turističke zajednice Rovinja Odete Sapač: „Sigurna sam da će Maistra, Grad Rovinj i turistička zajednica ponovno pokazati sinergiju u organizaciji ovako logistički i operativno zahtjevnog događaja te da će ovo natjecanje biti jedno od najbolje organiziranih u ovogodišnjem kalendaru Beach polo natjecanja“.

Polo2

Na Rovinj Beach Polo-u očekuje se učestvovanje velikog broja poznatih osoba iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke i Švajcarske. Svoj dolazak već su najavili Ivana Trump, Enno v. Ruffin, obitelj Illy i mnoge druge osobe iz političkog, poslovnog i svijeta zabave.

Ovo atraktivno takmičenje podržavaju vodeći svetski brendovi poput Heinekena, Tagheuera, Agrokora i Adris grupe kao sponzori ekipa, zatim poznati argentinski brend i ambasador pola u svetu La Martina, engleski proizvođač luksuznih automobila Bentley, proizvođač nakita Tiffany te ZepteR, proizvođač i distributer ekskluzivne i visokokvalitetne potrošne robe.

shutterstock_134463641

TIMOVI PRVOG ROVINJ BEACH POLO TURNIRA

Team Adris (+5/+4)
Bruce Colley (+1)
Uwe Zimmermann (+1) / Philipp Zimmermann (0)
Marcello Caivano (+3)

Team Heineken (+4)
Matteo Beffa (0)
Cedric Schweri (0)
Martin Riglos (+4)

Team Tagheuer (+4)
Susanne Rosenkranz (0)
Niclas Johannson (0)
Jamie Le Hardy (+4)

Team Jamnica (+5)
Sébastien Le Page (0)
Thomas Wolfensberger (+1)
Martin Podesta Jr. (+4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA