Recept dana: Čokoladni tart sa pomorandžama

by | mart 29, 2019

Danas smo za vas pripremili recept za pravi jesenji desert. Neobična kombinacija crne čokolade i pomorandže zasigurno će vam se dopasti.

Sve što vam je potrebno za…

Testo:

  • 50g kakao praha
  • 200g badema
  • 75g kokosovog ulja
  • Kašika šećera
  • 2 kašike vode
  • Prstohvat soli

Fil:

  • 350g tofua
  • 150g crne čokolade
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • Kašika kakao praha
  • Kašika ekstrata vanile
  • Rendana pomorandžina kora
  • 2dl ceđenog soka od pomorandže
  • Prstohvat soli

Pročitajte i…Recept dana: Niskokalorične palačinke

Priprema:

Rernu zagrejte na 160ºC. U blender stavite bademe, kakao prah, šećer i so i kratko izmešajte. Dodajte kokosovo ulje pa opet mešajte. Zatim dodajte vodu i proverite da li je smesa dovoljno vlažna i lepljiva da se može oblikovati. Ako se smesa mrvi i suva je, dodajte još kašiku vode.

Smesu stavite na čistu površinu pa izvaljajte rukama. U kalup za tart rasporedite trećinu smese na dno i lagano pritisnite prstima. Ostatak smese stavite na rubove i pritisnite prstima. Formiranu koru za tart stavite u frižider na 20 minuta, a za to vreme napravite fil.

Najpre izvadite tofu iz pakovanja i umotajte ga u nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa i ostavite 5-10 minuta dok papir ne pokupi svu vlagu.

U blenderu izmešajte tofu, kakao, topljenu čokoladu, javorov sirup, sok od pomorandže, koru od naranče, ekstrat vanile i so. Mešajte dok ne dobijete krem bez grudvica.

Koru izvadite iz frižidera i stavite u rernu na 30 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu. Prelijte filom i pospite rendanom pomorandžinom korom. Stavite u frižider barem sat vremena pre posluživanja.

Pročitajte i…Jesenja poslastica: Čizkejk od bundeve

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

 

 

Tagovi:

top