Kako napraviti savršeno devojačko veče

by | 26 juna, 2015

Venčanje je onaj dan o kojem dame širom sveta maštaju celog života, ali je zato devojačko veče dan kada će se provod iz vaših snova pretvoriti u realnost. Ipak, kako bi vam se to ostvarilo potrbno je da ispunite jedan jedini uslov: da nađete makar jednu najbolju drugaricu koja će vas poznavati ko svoju rođenu sestru.

A zašto je to tako bitno? Pa, prosto zato što su one odgovorne za ovo bitno veče. Zato, ovaj tekst nije ni namenjen budućim mladama – one ionako imaju toliko toga na umu – već njihovim sestrama i najboljim prijateljicama.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Dakle, šta je bitno da znate? Kao prvo, morate znati da nisu sve mlade iste. Ne zabaljamo se svi mi na isti način.

Po nekom nepisanom pravilu, većina devojačkih žurki u poslednje vreme postalo je preplavljeno rekvizitima u obliku muškog polnog organa. Međutim, pri organizoaciji žurke poput ove, morate imati na umu da tema večeri mora da bude u skladu sa osobom koja će biti u centru pažnje. U skladu sa njenom ličnošću, interesovanjima i smislom za humor. Ukoliko niste sigurni ni u šta od toga, bolje bi bilo da prebacite teret organizacije na nekog drugog ko bolje poznaje mladu.

U suštini, sve ono što čini organizaciju devojačke večeri možemo podeliti u dve kategorije: u ono što bi trebalo i što ne bi trebalo da radite.

ŠTA JE BITNO?
• Učinite da se buduća mlada oseća posebnom. Nabacite joj tijaru, lentu, kupite specijalnu haljinu i napravite cvetne ukrase za kosu… Ko zna, možda dobije i koje piće na račun kuće.
• Predložite mladoženji da pošalje mladi nekakav poklončić za vreme večeri. Cveće ili flaša omiljenog pića su odličan (i siguran) izbor.
• Ipak, poklon od vas bi trebalo da bude bolji od mladoženjenog. Obično se budućim mladama poklanja poklon-kutija i luksuzan veš.
• Nijedna devojka na žurki ne bi trebalo da se oseća zapostavljenom. Ukrasite mesto zabave zajedno, napravite same ukrase, one vične kuvanju nek naprave poslastice… u suštini, svako bi trebalo da ima svoje zaduženje, jer devojačko veče ipak jeste jedan zajednički projekat.
• Venčanje mora biti glavna tema zabave, ma kako joj pristupili. To je ono posebno što izdvaja ovu zabavu od svih drugih koje će buduća mlada doživeti.
• Prilagodite se mladinom ukusu. Ukoliko je ona ipak više sklona kućnim žurkama i gledanju filmova, ostavite ludo igranje po celu noć za neku drugu prigodu.
Devojačko veče ne mora da se odigrava isključivo… pa, uveče. Napravite devojački dan pun ženskih aktivnosti. Idite zajedno na kozmetičke tretmane ili u salon za masažu, posetite omiljeni restoran, idite zajedno u šoping, a sve to na kraju začinite večernjom žurkom. Mlada ponekad ni ne mora da zna šta je u planu, već je vodite na sva ta mesta „krišom“ – tako što će ona imati povez preko očiju.
• Sasvim je u redu da sve devojke koje su prisustvovale zabavi podele troškove. Dapače, ako je zabava izuzetno skupa, sasvim je u redu da pitate mladu da vam pomogne, jer su mlade u takvim slučajevima uglavnom unapred upoznate sa situacijom.

POTENCIJALNE GREŠKE:
• Nemojte se razdvajati. Ako organizacija kluba u kojom slavite to zahteva od vas, a vi prosto odaberite drugi klub. Devojačko veče nije povod za razdvajanje.
• Pripazite na ono što mlada govori. Iako mlade uglavnom nisu uključene u planiranje sopstvenih devojačkih večeri, to ne znači da baš nikad ne smete da je pitate za mišljenje. Poslednje što vam treba je nezadovoljna slavljenica.
• Nemojte zahtevati da svi nose neke ludačke boje i neobičnu odeću. Ukoliko sve zvanice ne ispoštuju temu (a neke teme je zaista teško ispoštovati) zabava neće biti uspešna. S druge strane, realne zahteve morate ispoštovati. Zaista je loše biti crna ovca na devojačkoj večeri.
• Nemojte imati previsoka očekivanja i zahtevati od svih da se ponašaju onako kako ste vi „zapisali“. Neka veče ide svojim tokom, tako je u svakom slučaju najbolje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.