Piletina sa kikirikijem

by | 2 maja, 2009



POTREBNO(za 4 osobe)
: 800 g pilećeg filea, 1 kašika vegete ili soli, suncokretovo ulje

ZA PRELIV
: 100 g neprženog kikirikija, 2 kašišice karija, 2 kašišice soja sosa

 

PRIPREMA PRELIVA: Stavite kikiriki u šistu kuhinjsku krpu i usitnite ga pomoću kuhinjskog čekića. Prespite zdrobljeni kikiriki u manju činiju, pa mu dodajte soja sos i kari i sve dobro promešajte.
Pospite pileće filee vegetom ili ih posolite a zatim ih poslažite u nauljeni pleh. Pospite svaki file prethodno pripremeljenim prelivom i pecite u rerni oko 15-20 minuta na 220 stepeni C.
Jelo poslužite toplo, a za prilog možete da pripremite bareni pirinač ili, skoro nezaobilazni, krompir.


REČ NUTRICIONISTE: Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u skidanju viška kilograma.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.