5 novih iskustava koja donosi prva godina braka

by | 24 avgusta, 2019

Bez obzira na to koliko dugo ste bili u vezi, brak predstavlja određenu vrstu prekretnice i svojevrstan izazov, koji već u prvoj godini donosi nova iskustva, koja parovi iskuse i tokom kojih nauče da žive u zajednici, kao celina, sa osobom koju vole.

Postoje određena iskustva, koja godotov svi parovi iskuse već u prvoj godini bračnog života:

1. Novo prezime

Osim što se čini da ste deo sebe ostavili sa starim, morate se nositi sa promenama, koje donosi novo prezime. Predstavljanje, nova dokumenta, čini se kao da menjate identitet, pomalo je komfuzno, ali istovremeno i prelepo, jer se osećate kao da pripadate čoveku svog života, sa kojim sada osim ljubavi i krova nad glavom sada delite i prezime.

2. Razgovor o proširenju porodice

Sada kada ste zasnovali svoju malu porodicu, uzbuđeni i zaljubljeniji nego ikad, želećete da odete i korak dalje, da proširite porodicu i dobijete bebu, što podrazumeva i razgovor o promeni načina života, finansijama, stambenom pitanju i mnogo toga drugog.

3. Podela poslova

Kako vaš brak ne bi ličio na brakove koje ste imali priliku da vidite, vi ćete od početka praviti podelu poslova, dnevnih obaveza i sve ćete gledati da uskladite, kako biste jedno drugom olakšali obaveze i kako biste što više vremena proveli zajedno.

4. Period navikavanja na odgovornost

Samo što ste za sobom ostavili samački život, izlaske i shopping, a sada već imate određene odgovornosti, partnera sa kojim delite torškove, odlazite na večere i bioskop, pravite ozbiljne planove za budućnost i odjednom se osećate zrelo, odgovorno, pomalo uplašeno, ali srećno i ispunjeno!

5. Rutina

I dok je ona bila nešto što vam u vezi nije trebalo, rutina je u braku zdrava, jer čini da se prilagodite jedno drugome, da stvarate slatke navike, poput zajedničke prve kafe, ili filmske večeri subotom. Određena rutina čini vaš brak posebnim, pa nema potrebe da se brinete, da će to dovesti do krize u braku.

Ono što ćete naučiti je da svaki odnos ima uspone i padove, ali da pored vašeg partnera jednostavno znate ko ste i da sve što radite ima smisla, a to je najvažnije i upravo ono zbog čega ste doneli odluku da se u brak i upustite!

Mit ili život: Gospodin savršeni vs. Čovek mog života

Foto: @funmary

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.