Categories LJUBAV I SEKS

Gestovi koji čine srećnu vezu

Na osnovu mnogih psiholoških i socioloških ispitivanja u kojima su učestvovali emotivni parovi, psiholozi su izdvojili najvažnije činioce srećne veze. Život je mnogo lepši kada imate osobu koja će vam svakodnevno izmamiti osmeh na lice, ali bitno je da znate da se na svakom kvalitetnom odnosu radi, kako bi bio dugovečan.

Parovi koji su u srećnim vezama uvek rade ove stvari:

1. Otvoreno razgovaraju o svemu

Bez dobrog razgovora i obostrane komunikacije nema ni stabilne veze. Srećni parovi otvoreno pričaju o emocijama. Zdrava komunikacija u kojoj ravnopravno učestvuju oba partnera osnov je svake srećne veze.

2. Zajedno odlaze na spavanje

Neretko se događa da jedan partner odlazi u krevet ranije, dok drugi koristi vreme pred spavanje za neke hobije, za koje tokom radnog dana nema vremena. Međutim, mnoga istraživanja pokazala su da srećni parovi na spavanje odlaze zajedno, a da najviše emocija i intimnih razgovora razmenjuju neposredno pred spavanje,nakon čega mnogo spokojnije utonu u san.

3. Međusobno se razumeju i podržavaju

Razumevanje izahvalnost samo su neki od ključnih faktora za zdrav emotivni odnos. Veoma je bitno da uvek saslušate svog partnera i pružite mu podršku.

Ako ste bili u dugoj vezi ili u braku, doći ćete do zaključka da početni zanos vremenom bledi i to je u potpunosti normalno. Jednostavno se uljuljkamo u osećaj da su nam partneri dostupni i često ih uzimamo zdravo za gotovo. Upravo te trenutke treba prepoznati i reagovati, jer je veoma bitno da na vreme prevaziđete emotivnu krizu i ponovo probudite leptiriće u stomaku.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto:Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA