9 vrućih ženskih pitanja

by | 3 juna, 2009


Ljudi ponekad imaju vrlo čudne, čak komične, ideje o seksu. Moj prijatelj Danko zabavljao se sa devojkom, koja bi, čim bi se oslobodila odeće, potpuno zanemela. Bez obzira na stepen uzbuđenja i zadovoljstva, nikada nije ispuštala ništa glasnije od dubokog uzdaha. „Osećao sam se kao da vodim ljubav u muzeju“, poverio mi se jednom Danko. Na kraju se ispostavilo da je njen bivši partner (ujedno i jedini pre Danka) smatrao da su glasovi koje bi ispuštala tokom seksa – čist prostakluk! To pokazuje da bi povremeno trebalo da se raspitujete u okruženju, kako biste saznali nešto više o ljubavi i seksu.


lepota i zdravlje vruca pitanja o seksu sta muskarci zele


Zato mi je drago što mogu da odgovorim na neka pitanja u vezi sa temom „kako muškarci doživljavaju veze i seks“. Iako sam ubeđen da se sa mojim odgovorima neće složiti baš svaki pripadnik „jačeg“ pola, verujem da će mi većina biti zahvalna zbog kategorične „anti-glava“, „pro-seks“ filozofije.


Kakvo ponašanje žene u krevetu odbija muškarce?
Nikada nije dobro kada muškarac oseti da žena ne uživa u seksu. Ako je uglavnom nezainteresovana za seks, ili stalno postavlja pravila o tome šta „ne bi trebalo“ da čini u krevetu, muškarac će steći utisak da sa takvom ženom ne može da doživi zadovoljstvo. Zabavljao sam se sa jednom devojkom koja bi, svaki put kada bi me videla nagog, napravila grimasu kao da vidi krastavu žabu (dobro, malo preterujem!). I zato: „Zbogom draga!“.

E da, postoji još jedna stvar koja me izluđuje – ćaskanje tokom seksa. Svaki razgovor koje ne započinje: „Zamišljam te u…“ ili „Volela bih da…“ treba da se odigra pre, ili posle, a nikako tokom seksa.

Zašto muškarci ne vole da se maze posle seksa?
Ne uvek. U postorgazmičnom stanju, većini muškaraca potrebno je da se, neko vreme, posvete sebi. Meni lično, uvek je potrebno malo samoće posle seksa. Ali, to traje samo pet minuta, a onda se „vraćam u stvarnost“ – što znači da ne mogu da skinem ruke sa svoje drage. Izostanak fizičkog kontakta sa partnerom nakon seksa verovatno ne znači ništa naročito, osim ako nije distanciran i van kreveta. A, u slučaju da uopšte ne pokazuje emocije, osim tokom seksa… E to je onda loš znak… stvarno loš znak.

Da li će moj novi mladić promeniti mišljenje o meni zato što iniciram seks kad god sam pod dejstvom alkohola?
Ukoliko se sa njim viđate i kada ste trezni, i pri tom se i tada odlično slažete, onda nema razloga za brigu. Nikada nisam prestao da poštujem ženu koja mi se sviđa zbog toga što je inicirala seks. Ako veče započnem odličnom klopom, nastavim gledanjem nekog super filma ili serije na televiziji, a završim sa ženskim gaćicama oko vrata, to je za mene sjajna noć koju bih želeo da ponovim još nekoliko puta!

Šta muškarac zapravo misli kada kaže: „Nisam spreman da se ozbiljno vezujem?“
To obično znači da želi da raskine vezu. No, pre nego što se zabrinete, dozvolite da vam predočim još jednu mogućnost – možda mu je potrebno malo vremena da shvati i prihvati pozitivne strane dugotrajne, ozbiljne veze (iskrena ljubav, stabilnost, emotivna podrška) i da prestane da se fokusira na negativne strane (seks sa istom ženom do kraja života, „emotivna dostupnost“ 24 sata, sedam dana u nedelji…). Neki muškarci su u srećnom braku baš sa ženama kojima su svojevremeno izgovorili rečenicu: „Nisam još spreman“. Dešava se da nakon raskida preispitaju svoj stav i povuku mišljenje izgovoreno u brzini.


Da li pametnog muškarca može da zadovolji žena čiji je jedini kvalitet lep izgled?
Privlačan fizički izgled žene dovoljan je „šlagvort“ (svakom) muškarcu: on će sa atraktivnom ženom provesti onoliko vremena koliko je neophodno da shvati da li će veza trajati nedelju dana, ili možda – ceo život. No, na kraju karakter žene ipak postaje podjednako važan kao i njen izgled. Nakon izvesnog vremena, većina muškaraca počeće da zapaža da se žena ne smeje očima – bez obzira na to koliko su njene oči lepe! Ili, da iskreno uživa samo u materijalnim stvarima. Ako je vaš bivši jedan od retkih kojima je najvažnije da žena dobro izgleda, onda on vas uopšte ne zaslužuje!

 

Šta će se desiti u slučaju, kada muškarac koji me je želeo, shvati da ja bez odeće ne izgledam baš toliko zavodiljovo?
Muškarci dobro znaju šta se nalazi ispod odeće. To što, možda, nosite haljinu sa vertiklanim prugama, potpetice od 12 cm, ili „hidraulični“ grudnjak, ne znači da nas uspešno obmanjujete. Dakle, ako muškarac umire od želje da spava sa vama, velike su šanse da je on već imao prilično precizne fantazije o vašem telu. Priznajem, nekoliko puta sam bio zatečen onim što sam otkrio nakon razodevanja žene: jednom sam, čak, naleteo na impresivan žbun ispod pazuha svoje partnerke, dok sam na zadnjici druge spazio tetivirano ime njenog bivšeg. Ova otkrića su donekle delovala odbojno na mene. No, to su bile ekstremne situacije koje sam mogao da izbegnem da me te žene nisu uhvatile nespremnog (na mračnim mestima i u pijanom stanju!). Sve u svemu, moj kratak odgovor je „ne“ na prvo i „da“ na drugo vaše pitanje. Ako, recimo, imate velike grudi, onda je to verovatno razlog zbog kojeg, na prvom mestu, želi da spava sa vama.

 

lepota i zdravlje pitanja o seksu Šta žena treba da uradi na prvom sastanku da bi maksimalno uzbudila muškarca?
Osećam se potpuno bespomoćno kad žena priča o vođenju ljubavi, čak i ako se ne radi o seksu u kojem učestvujemo nas dvoje. Jednom sam izašao sa devojkom koja je tokom prve zajedničke večere opisivala scenu seksa iz jednog filma. Već nakon nekoliko minuta osetio sam potrebu da istresem u pantalone čašu punu ledene vode. Osim toga, izluđuju nas ženske provokacije. Pokažite malo kože, ali ne previše, dodirnite partnera, ali tek ovlaš. Približite se tački poljupca, a onda se povucite. Smotaćete ga oko malog prsta! A kada oboje ostanete bez odeće, evo malog saveta: poklonite pažnju ne samo „glavnom igraču“, nego i dvojici važnih „pomagača“ u susedstvu i imaćete muškarca koji će činiti sve što želite do kraja ovozemaljskog života.

 

Ukoliko me muškarac posle sjajno provedene večeri ne pozove, da li bi to trebala da učinim ja?
Ovakvo ponašanje muškarca, može da znači samo dve stvari: ili je zainteresovan, ali to ne želi da pokaže, ili da nije uopšte zainteresovan. No, bez obzira na to šta se dešava u njegovoj glavi, moj savet je isti: nemojte odmah da ga zovete, ali ne budite ni isključivi u tome da muškarac MORA da se javi prvi – ovo nisu pedesete godine prošlog veka. Sačekajte nedelju dana, a onda ga pozovite da izađe sa vama i nekolicinom prijatelja. Ako je zainteresovan, prihvatiće poziv, ako nije – odbiće vas. No, tako ćete znati na čemu ste.

 

Da li sam nekorektna prema svom partneru, jer sam sa njim samo zbog toga što je divna osoba, a fizički me ne privlači?
Svaki muškarac, koji drži do svog dostojanstva, radije bi bio odbijen nego osetio sažaljenje žene koju obožava. Ako vaš seksualni život nije počeo da trpi, zbog mlakog odnosa koji imate prema njemu, budite sigurni da će se to desiti uskoro. On će osetiti da vas želi više nego što vi želite njega, a to se ne sviđa nijednom muškarcu. Međutim, pre nego što vam kažem da odustanete od ove veze, nudim vam dobar savet: ako vas kod njega ipak nešto privlači – njegov smisao za humor, samouverenost ili uspeh u poslu – onda postoji nada za vas kao par. Pa šta ako nema muževnu bradu, ili široka ramena? To su stvari koje bi trebalo da prevaziđete.

Tekst: Nataša Ćovin; Foto: Dreamstime

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.