Categories Ljubav

Kako porodica može da utiče na vaš odabir partnera

Čini li vam se ponekad da ne znate odakle potiču vaše reakcije i razmišljanja? Odgovor možete da potražite u detinjstvu. Naime, usađene porodične vrednosti vaših roditelja mogu ići toliko daleko da utiču na odabir vašeg životnog partnera, te na vaše ponašanje u vezi.

ljubav-porodica

Porodični terapeut Čena Levitan za „Women’s Health“ kaže da žene, na primer, biraju muškarce koji ih ponašanjem, barem delimično, podsećaju na očeve. Ako je u vašoj porodici otac bio glava kuće, verovatno vam se sviđaju „jaki“ muškarci. Ako ste pak izabrali muškarca mekog srca verovatno ćete mu s vremena na vreme prebaciti da mora biti stabilniji i imati čvrst stav.

Ako ste od detinjstva naučeni na to da pomažete svim članovima u rešvanju problema i smirujete situaciju u kući, verovatno ćete to preneti i kasnije u svoj život. Takve žene obično traže muškarce kojima je neophodna pomoć u rešavanju bilo kakvog problema.

I vaša otvorenost u javnosti, kao i količina intimnosti koju delite s voljenom osobom imaju korene u prošlosti. Ako ste imali roditelje koji nikada nisu razmenjivali nežnosti pred vama, kao što je držanje za ruke ili zagrljaji, moglo bi vam biti vrlo neprijatno kada vas partner prvi put poljubi pred prijateljima ili porodicom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA