Lak & snažan ORGAZAM

by | 21 aprila, 2009

Mnogi ljudi smatraju da je seks u direktnoj vezi sa ljubavlju. Onima koji veruju da moraju prvo voleti da bi uživali u telesnoj ljubavi, izostanak orgazma postaje značajni ”dokaz” da nije u pitanju prava ljubav. Kada je reč o osobama koje ”moraju” da iskuse fantastičan seks da bi znale da li je u pitanju prava ljubav, nedovoljno intenzivan seks dokaz je da ”to nije to”. Rešite naš test da biste mogli maksimalno da uživate u seksualnim igrama.

PITANJA

1. Zbog čega vodite ljubav i kad niste raspoloženi?
a)Dobro znate da ćete se, kada akcija krene, brzo zagrejati i početi da uživate u seksu.
b)Vaš partner želi seks i, premda vi ne delite njegovo raspoloženje, ne želite da ga odbijete i razočarate.
c)To se nikada ne dešava. Uvek ste raspoloženi za seks!
d)Odlazite u krevet jer su vam potrebni ljubav i pažnja.

 

2. Kada za vas počinje fizička predigra?
a)Opuštajućim trljanjem leđa, držanjem za ruke ili nekim drugim neerotskim dodirima.
b)Kada partner dodiruje vaš intimni deo i grudi.
c)Pri samoj pomisli da ćete voditi ljubav, vi se uzbudite.
d)Kada počnete da se ljubite.

3. Kada masturbirate?
a)Najčešće kada ste sami, ali ponekad tražite od svog dragog da vam pomogne da doživite orgazam.
b)Učinile ste to samo nekoliko puta, i to kada ste bili potpuno sami.
c)Radite to sami, ali i u društvu partnera jer vas uzbuđuje oboje.
d)Samo kada ste sami i kada vas niko ne ometa.

 

4. Da li ste ikada doživeli orgazam tokom sna?
a)Verujete da ste možda doživeli orgazam tokom erotskih snova, ali niste potpuno sigurni.
b)Ne. Mislite da se to vama nikada nije dogodilo.
c)Da, definitivno!
d)Ne, ali ponekad sanjate ”vruće” snove u kojima strasno vodite ljubav.

 

5. Možete li da osetite kada vam je potreban seks?
a)Da. Ponekad možete jasno da prepoznate potrebu za seksom, mada tada ne ispoljavate neko posebno ponašanje.
b)Često pomislite: ”Zar mi je zaista potreban seks?”.
c)Da. Telo vam uvek nepogrešivo ukaže na to da vam je potreban seks.
d)Na izvestan način. Ako apstinirate neko vreme, postajete nervozni i napeti, a onda, kada se zadovoljite, osećate se mnogo bolje.

 

6. Da li doživljavate orgazam celim telom?
a)Da. Nakon orgazma osećate žmarce i podrhtavanje od glave do pete.
b)Ponekad osećate da je celo vaše telo uključeno, ali niste uvek sigurni da li je to bio orgazam.
c)Da. Štaviše, možete da doživite vrhunac dodirivanjem bradavica i drugih delova tela, a ne samo genitalija.
d)Ne. Ipak, osećate ga intenzivno u određenim delovima tela.

 

7. Kako podnosite stres?
a)Zaključate vrata kupatila i uživate u toploj, mirisnoj kupki.
b)Oslobađate se stresa u samoći, često slušanjem muzike ili jednostavnim opuštanjem. Zapravo, najbolje vas relaksira samoća i tišina.
c)Lako. Častite sebe kozmetičkim tremanom u salonu, masažom ili plivanjem.
d)Najčešće vam je teško da se ”isključite” na kraju dana. No, večernji izlazak sa prijateljima uvek deluje!

 

8. Vaše seksualne fantazije su…
a)… duboko potisnute u vašoj memoriji ali kada o njima razmišljate, deluju vam tako stvarne i izvodljive.
b)… romantične i sanjalačke, uz seks na kraju scenarija.
c)… uvek dostupne. Lako se uzbudite već i pri ”premotavanju” filma u glavi.
d)… različite. Ponekad fantazirate da vodite ljubav sa nekim drugim dok ste sa svojim partnerom.

 

9. Koliko često sa partnerom razgovarate o seksu?
a)Možda ćete inicirati kratak razgovor uz večeru ili piće, ako osećate da stvari ne idu najbolje.
b)Nikada. Nemate potrebu da razgovarate o ovoj temi.
c)Dosta razgovarate tokom seksa, govorite jedno drugom šta vam prija jer želite da vaše potrebe budu zadovoljene.
d)Ne mnogo. Nikada ne razgovarate o seksu izvan spavaće sobe.

 

10. Šta osećate tokom seksa sa partnerom?
a)Osećate zadovoljstvo i bliskost.
b)Osećate se privlačno i voljeno.
c)Osećate se senzualno i uzbuđeno.
d)Osećate se poželjno.

REZULTATI

 

Najviše odgovora pod ”a”   U postelji ste veoma otvorena i požrtvovana osoba. Iako osećate ograničenja, spremni ste da eksperimentišete kada osetite želju i sigurnost. Potrebna vam je predigra i tragate za muškarcima koji ne žale vreme da je izvedu pre nego što pređete na ”glavni događaj”. No, vi niste svesni svog orgazmičkog potencijala, zbog čega ga (verovatno) ne doživljavate često. Skloni ste da odlažete razgovore o seksu sve dok se ne pojavi problem. Znajte da muškarci takođe mogu da budu nesigurni u krevetu. Zbog toga i vole kada im kažete u čemu su dobri. Realizovanje fantazija sa partnerom može da bude sjajno otkrovenje koje će vas osloboditi stega. Nalazite se u uzbudljivoj fazi seksualnog života i spremni ste za nova iskustva.

Seksi predlog

Zauzmite pozu: Spustite se na sve četiri. Potom se savijte u struku i spuštajte glavu na jastuk oslanjajući se na podlaktice. Partner treba da klekne između vaših nogu.
Kakva je korist za vas? U ovoj pozi osećaćete se mnogo ugodnije nego u kučećoj, i moći ćete da osetite veći užitak duboke penetracije a da ne osetite slabost u mišićima ruku.
Kakva je korist za njega? Zbog činjenice da imate dobar oslonac, vaš partner može slobodnije da manipuliše svojim telom, a zahvaljujući tome što su mu ruke slobodne, može i da istražuje vaše telo!
Pokreti na višem nivou: Partner treba rukama da stimuliše vaše intimne delove, a naročito klitoris zbog pojačanog orgazmičnog osećaja.

 

Najviše odgovora pod ”b”   Poput većine žena, ni vi niste 100% sigurni da ste ikada doživeli ”pravi” orgazam. Opsednuost ogazmom i pritisak da se on doživi jedan je od osnovnih uzroka njegovog izostanka. Nekim ženama je samo potrebno više vremena. Vaši odgovori ukazuju na to da osećate želju za seksom i da u njemu uživate, ali nije vam lako da uspostavite vezu između uma i tela. Smatrate da je sjajan seks prirodna stvar koja se automatski odigrava, zbog čega ste i zabrinuti što vam se još nije desilo veliko ”O”. No, seks, baš kao i mnogo stvari u životu, zahteva posvećenost. Emotivna veza u kojoj ne postoji uživanje nakon izvesnog vremena može da se raspadne. Zato je važno da razgovarate sa partnerom o seksualnim problemima i dilemama i da ih zajednički razrešite. Neke žene kažu da doživljavaju snažne potrese, druge osećaju ”plimu” osećaja, treće grč u stomaku…

Seksi predlog

U vodi: Neke žene vole da masturbiraju u kadi punoj vode, koristeći mlaz iz tuša kao stimulaciju. Protok tople vode preko intimnog dela može da bude vrlo uzbudljiv.
Trenje uzbuđuje: Umesto prstima, probajte da stimulišete klitoris nečim drugim. Pokreti gore-dole, uz ivicu jastuka, dušeka ili stolice uzbuđuju pojedine žene, dok drugima više odgovara da intimni deo stimulišu šavom farmerki.
Lubrikant olakšava stvari: Možda mislite da ste dovoljno ovlažili tokom masturbacije, ali primena male količine lubrikanta može bukvalno da transformiše vaš solo seksualni život. Vodeni lubrikanti su sjajni jer su, za razliku od uljanih, bezbedni za upotrebu uz seksi igračke od lateksa, dok su lubrikanti na bazi silikona namenjeni upotrebi u vodi.

 

Najviše odgovora pod ”c”   Doživeli ste snažne orgazme, zbog čega osećate veliko samopuzdanje i kontrolu nad svojim seksualnim životom. Ipak, povremeno se dešava da toliko samopouzdanje ugrozi partnera i umanji njegov užitak, pa i zainteresovanost i spremnost da vas zadovolji. Iako je pomeranje granica odličan začin u krevetu, vaši stalni zahtevi mogu da zaplaše partnera i uzrokuju napetost u vezi. Da biste to sprečili, podelite znanje sa partnerom. Ukoliko znate trikove za postizanje brzog i snažnog orgazma, pokažite mu ih. Otvoreni razgovori takođe mogu da prodube bliskost u vašoj vezi, što pouzdano omogućava da orgazme doživite i na fizičkom i na psihičkom nivou.

Seksi predlog

Navijte sat da zvoni nešto ranije: OK, možda ćete biti polusneni, ali jutro je najbolje vreme za seks. Nivo hormona u vašem organizmu, kao i nivo testosterona u njegovom, dostižu vrhunac oko 9 časova ujutro. Dakle, uzimite slobodan dan, zgrabite svog muškarca i iskoristite moć ljudske prirode!
Pogled pravo u oči: Sasvim je prirodna reakcija da zatvorimo oči u trenutku dok doživljavamo orgazam, ali direktan pogled u oči vašeg muškarca u tom trenutku može da pojača osećaj (i vaš i njegov).
Doživite vrhunac: Nekoliko sekundi pre orgazma, zaustavite partnera na nekoliko sekundi, a onda nastavite seksualnu igru. Ova tehnika podiže tenziju u genitalnom delo, što je uslov za mega snažan orgazam.

 

Najviše odgovora pod ”d”   Povremeno doživljavate orgazam tokom seksa, što ukazuje da ste orgazmični. Međutim, ne koristite svoj prirodni potencijal za uživanje u seksu ni 50 %. Trenutno, orgazam je za vas samo šlag na torti, a ne obavezni deo seksualne igre. Dobro znate kako se stiže do vrhunca, ali ponekad vam to ne ide (ili ne želite da se potrudite?). Možda ste već dugo preopterećeni ili imate neki zdravstveni problem. Skloni ste da igrate na sigurno i preferirate da uvek idete istim putem do užitka. Upravo zbog toga, propuštate sjajne erotske mogućnosti. Zašto ne dozvolite partneru da vas nagovori na više spontanog seksa. Dopustite mu da vas ubedi da ga želite! Osim toga, seksualno zadovoljstvo ne mora obavezno da počinje tamo dole. Dođite do orgazma stimulacijom ostalih delova tela tokom predigre. Ukoliko ni vaš partner nije spontan i oboje ste inhibirani i „lenji“, možda biste mogli da se odlučite za posetu seksualnom terapeutu.

Seksi predlog

Skupite noge: Neke žene doživljavaju snažnije orgazme ukoliko drže skupljene noge tokom seksa. Zašto ne biste i vi probali?
Pomozite sebi: U trenutku dok osećate orgazam, prekrijte klitoris rukom, tako da vrhovima prstiju dodirujete vaginalni otvor. Potom, povucite ruku nagore, vršeći blag pritisak na pubičnu kost. Ovaj pritisak trebalo bi da pojača orgazam.
Zaboravite na to! Što više razmišljate (i iščekujete) orgazamu, smanjuju se šanse da ga doživite. Uživajte u seksu, u dodirima vašeg partnera, u onome što osećate i desiće se baš onda kada se najmanje nadate!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.