Odložite krunu, dame! Princ na belom konju neće doći…

by | 24 januara, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

„Princ na belom konju” nije samo glavni lik iz bajke sa srećnim krajem već je postao predmet žudnje i u stvarnom životu. Sasvim opravdano, rekli biste. Ko ne bi želeo da ”živi srećno do kraja života” u zagrljaju lepog, zgodnog i bogatog muškarca koji će vas dvoriti kao princezu. Međutim, u stvarnom životu – očarani postaju razočarani.

Mit o trijumfalnoj ljubavi ubedio nas je da tamo negde, iza sedam gora i sedam mora, postoji muškarac po našoj meri, koji će savladati sve prepreke i naći put do nas, a na nama je samo da zamolimo dobre vile da nam sašiju haljinu, takođe po meri, kako bismo spremne dočekale sudbinu. Pa tako danas svedočimo sve češćoj pojavi singl devojaka koje čekaju da braća Grim privedu kraju završne pripreme njihovog raskošnog venčanja…

Foto: Emotion Production

Foto: Emotion Production

Pročitajte i…  Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?

Da li je staklenu cipelicu zamenila Louboutin salonka u nud boji?
Čekamo li nekoga ko neće doći? Zaslužujemo li princa samo zato što kod kuće nosimo dijademu? Čini mi se da kao male, opsednute željom da brže odrastemo, nismo uspele ni da naslutimo da u svetu ”velikih” nije sve tako čarobno. Nismo zgrabile u ruku kompas pravih vrednosti, već smo poverovale da se ljubav dobija nekakvom pukom lutrijom, koju treba samo strpljivo dočekati, a ne da se ona zapravo zaslužuje. Da se željeno očekuje, a ne iščekuje, da sreća dolazi s partnerom, a ne da leži u nama, da bi partner trebalo da nas izbavi od zla, a ne da zajedno savladamo izazove. Često osuđujemo savremene muškarce kako su izgubili vitešku hrabrost jer im ne pada na pamet da se bore sa aždajama i sličnim nemanima, a mi same radije biramo da budemo izabrane nego da preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Ne trudimo se da predano ulažemo u partnerski odnos, jer verujemo da nam princ, po nekakvom životnom difoltu, bez imalo logike, jednostavno pripada.

Pročitajte i… Devojke ne dramite i NJIH je neko nekad odbio, pa pogledajte ih sad!

Foto: Emotion production

Foto: Emotion production

Da li zaslužujete princa samo zato što biste želele da budete princeze?
Ne! Ukoliko zagrebete dublje i upitate ono dete u sebi seća li se nekih od likova koji su obeležili vaše detinjstvo, i ako ih sada s dovoljno velike vremenske udaljenosti sagledate realnije – doći ćete do neverovatnih spoznaja i samospoznaja. Setite se da je Pepeljuga kao uslov za odlazak na bal morala da oriba ceo dvorac, opere sav veš u kući. Ne zaboravite i da je Mala Sirena menjala glas za noge kako bi bila pored njenog izabranika. Setite se i da se Lepotica vratila u zamak iako ju je Zver pustio da ide ocu. To ne znači da je ljubav jednako žrtvovanje, to znači da istinska želja vodi u ostvarenje snova, ali samo ako vam se namera temelji na osećaju ljubavi. Ako vam je namera lagodan život, dok služavke prolaze pored vas, baš poput dana u kojima ne radite ništa, onda je vrlo verovatno da će vaša bajka biti istinita toliko koliko i Diznijeva ekranizovana ostvarenja.

Pročitajte i… Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim… 

Bajke su tu kako bismo izvukle pouku, a ne  privukle bogatstvo.
Zato drage devojke, odložite krunu, navucite najiskreniji, dečji osmeh na lice!

Tekst je nastao kao osvrt na prošlomesečni spektakl – mjuzikl „Pepeljuga“, rađen po brodvejskoj licenci a u kojem su igrale Ana Kokić, Ana Grubin, Marijana Mićić, Sara Jovanović, Jelena Gavrilović, Anja Mandić i Marko Mandić.

Pročitajte i… 20 citata koja će vam vratiti veru u ljubav!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.