Ovo su znakovi koji otkrivaju da niste zaboravili bivšu ljubav

by | 18 septembra, 2014

Osećate se čudno dok partner priča o bivšoj ljubavi i pitate se ima li tu još nerešenih osjećanja? Kofer iz prošlosti može biti kamen spoticanja i sprečiti da se nova veza razvije u nešto lepo. Iako bez razgovora ne možete znati da li je bivša ljubav prečesto u mislima partnera, ovo su znakovi koji mogu ukazivati ​​da stara vatra još uvek tinja.

žena stara ljubav

Previše priče o bivšoj ljubavi

Normalno je da svi na početku veze partnera poredimo s bivšim i razmišljamo kako je bilo tada, a kako je sada. Međutim, ako bivšu ili bivšeg sadašnji partner često spominje, može biti zabrinjavajuće jer nova veza ne može da ide napred opterećena prošlošću. Bračna savetnica Džoan Šerman upozorava da svaka priča ili anegdota koju ispričamo o bivšoj ljubavi, sadašnjem partneru može povrediti njegova osećanja jer je zaljubljen u vas. Stoga, dobro razmislite pre nego što spomenete super trbušne mišiće bivšeg dečka.

Skrivanje prošlosti

Nije dobro ćutati i skrivati ​​prošlost jer suprotna strana može pomisliti da ste nešto loše učinili ili da još uvek patite. Ako ste primetili da partner nikada ne želi da komentariše prošlu vezu, suptilno započnite temu i saznajte šta stoji iza njegovog ćutanja.

Uhođenje putem neta

Ako partner stalno proverava status bivše na Facebooku i surfuje po internetu u nadi da će saznati neke nove informacije, vreme je za ozbiljniji razgovor. Stručnjak za veze i odnose Džon Grej, ističe da istraživanje o bivšoj ljubavi i igra detektiva jeste znak da nešto nije u redu.
„Ako partner stalno ima potrebu da zna šta se događa s bivšom ljubavi, zapostavlja novu vezu“, objašnjava on i savetuje da se dobro zapitate želite li takvu osobu pored sebe pre nego što sve postane ozbiljnije.

Kontakt s bivšima

Kada s bivšima ostanete u prijateljskim odnosima, u redu je da se ponekad čujete, razmenite SMS poruke ili e-mailove, ali mora da postoji granica. Takođe, pitanje je šta iz sadašnjosti delite s njima.

Kutija s uspomenama

Ulaznice s koncerata, fotografije i ostali suveniri na kraju svake veze deo su procesa preboljevanja. Kada se taj proces završi nema potrebe da se čuva svaka sitnica, posebno ne na vidljivim mestima.

Volim te, ne volim te

Ako vam se čini da je partner nekada posebno brižan, a zatim se ponaša kao da ste susedi ili tek poznanici, moguće je da još uvek nije siguran u svoje osećaje. Za oba načina ponašanja odgovorna je krivica. Dok su odnosi hladni, oseća se krivim jer je s nekim za koga nije siguran da želi da bude, a kada je nežan i topao, radi to jer ne želi nikoga da povredi.

Veza je velika obaveza

Jedan od sigurnih znakova da možda postoje osećanja za bivšu ljubav jeste taj kada partner govori da mu je stalo, ali nije spreman za ozbiljniju vezu. Ako ste već duže vreme zajedno, a veza se ne razvija, vreme je da porazgovarate zašto je to tako. Moguće je da se radi o bivšoj devojci s kojom želi da se pomiri.

Seks

Emocije koje ima za bivšu mogu ga lako sprečiti da uživa u seksu, čak i da postigne erekciju. To je blokada koja se često događa u ovakvom slučaju jer je krivica jača od želje za seksom.

Instinkt

Ponekad ljudi jednostavno osećaju da nešto nije u redu. Ako vam se tako čini, onda to i istražite, posebno ako imate potrebu da proveravate partnera. To znači da mu ne verujete i najpametnije je da o tome otvoreno porazgovarate.

Izvor:portaloko.hr, M.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.