Categories LJUBAV I SEKS

Šta muškarci žele? Ovo su 4 emotivne potrebe svakog muškarca

Kada je o emotivnim potrebama reč, muškarci i žene se poprilično razlikuju. Iako je zaista teško generalizovati i sve muškarce podvesti pod jedan kalup, ipak postoje određene emotivne potrebe i sitnice koje muškarci očekuju od nas, kada smo u vezi, a na koje mi neretko zaboravljamo.

Upravo zbog ovih zanemarenih sitnica, još uvek se, čak i između partnera, koji su u dugogodišnjim vezama, s vremena na vreme nerazumevanje pojavi kao problem, koji je neophodno rešiti.

Ako pored sebe želite srećnog, nasmejanog i zadovoljnog muškarca, potrudite se da ne zanemarite neke od njihovih osnovnih emotivnih potreba.

1. Pružite im neophodan prostor i privatnost

Kao i vama, i vašem partneru je neophodno vreme, koje će posvetiti sebi, bilo da je reč o opuštanju i odmoru od svega i svih, ili večeri sa najboljim prijateljima, na kojoj će se pričati samo o “muškim” temama. Nema potrebe da jedno drugo gušite svojim prisustvom, jer je distanca s vremena na vreme zdrava. U krajnjoj liniji, kada niste zajedno, motivisani ste da razmišljate jedno o drugom, da se preispitate koliko se volite i zašto vam partner toliko znači.

2. Preuzmite inicijativu

Ako ste već dugo par, zaista je prevaziđeno da čekate njega da u svakoj vrsti akcije napravi prvi korak. Ako mu je stalo do vas on će pokazati inicijativu i uložiti veliki trud u vaš odnos, ali ne želite da pomisli da je u tome sam.

3. Pokažite da cenite njihov trud

Muškarce prati zabluda da nisu raspoložemi da ulože trud u vezu, međutim, oni se tako ophode samo u vezi za koju i nisu baš zainteresovani. Ako vas vaš partner voli, sa uživanjem će ulagati u poboljšanje vašeg odnosa, ali prijalo bi mu, kada bi video da ste vi taj trud primetili i da ga zaista cenite. Pođite od sebe, niko ne želi da se trudi bez pokrića i niko nije imun na zahvalnost, pa ga zato s vremena na vreme počastite širokim osmehom, spontanim poljupcem i recite mu: hvala što si tu!

4. Nemojte ga menjati

On je bio vaš izbor, baš takav kakav jeste. Ako ste ga takvog zavoleli, sa svim manama i vrlinama, nema potrebe da ga sada menjate, jer onda pored sebe ne želite baš tu osobu, što bi zaista moglo da povredi osećanja vašeg partnera.

Našim partnerima, pažnja je potrebna, gotovo podjednako kao i nama i zato se potrudite da im ne uskraćujete ljubav, jer je poslednje što želite da ih nesvesno povredite i zapostavite.

Foto: @fabmood

Male ženske teorije koje mogu da sabotiraju vašu vezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA