Nije problem što devojke danas imaju visoke kriterijume. Problem je što imaju nerealne!

by | 3 januara, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Prošle nedelje sam pripremala jedan tekst i tim povodom razgovarala sa našim poznatim psihoterapeutom. Njegove reči su mi zazvečale jače od bilo kakvog alarma ikada. Rekao je „Nije problem što devojke danas imaju visoke kriterijume. Problem je što imaju nerealne“.

Nisam mogla a da se ne zapitam da li je zaista tako? I nakon malo dužeg i dubljeg grebanja iza kulisa, raznoraznih nabujalih hormona, pms-ova i ostalih pred i post siptomatičnih opsada kojima mi žene robujemo, zaista sam shvatila da je u pravu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uradila sam malo istraživanje među svojim prijateljicama i doslovno se zabezeknula činjenicom da pored toga što su „spiskovi“ nerealni, oni su i predugački. Nekim čudom žene su počele da očekuju od muškarca da bude sve, a pri tome nisu spremne na kompromis, niti na odstupanja od svog spiska.

Svi mi želimo najbolje za sebe, bez sumnje, ali kada je to najbolje ipak previše? Gde je granica i da li bi trebalo nekome da pružimo šansu upkos tome što ne zadovoljava sve naše kriterijume?

Pročitajte i… Saznala sam zašto muškarci odustaju od velike ljubavi…

Kliknite na sledeću stranicu… 

Ljubav se ne traži, ne nalazi se, ona se gradi. Nije moguće da to niste znale?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Mnoge se devojke pitaju da li je možda ipak trebalo da daju šansu šarmantnom dečku koji im je do juče skidao zvezde sa neba i bio spreman da ih voli „dok ih smrt ne rastavi“ ali ipak nisu jer su mislile da nije pravi za njih jer nije previše ambiciozan, ili je možda previše neozbiljan, ili ne izgleda kao maneken sa naslovnice i sve to zbog bojazni da takvog muškarca možda neće zavoleti.

Međutim, moguće je da se izrodi prava ljubav čak iz onih odnosa koji na početku „ne obećavaju“. Mnogi psiholozi veruju baš u takve odnose i tvrde da se daleko snažnija zajednica može izroditi ukoliko niste isprva „ludi od ljubavi“. Statistike pokazuju da brakovi duže traju kod osoba kod kojih na samom početku nije postojala fatalna privlačnost, već samo sviđanje. Zato bi možda trebalo da date šansu ljudima oko sebe uprkos svim manama, jer nikada ne znate kuda će vas to odvesti.

Takođe, ne isključujte apriori muškarce koji trenutno nisu ostvareni ili koji nisu finansijski izgrađeni, jer monetarna komponenta je nešto što može da se promeni u danu. Postoje muškarci koje ljubav pokreće, motiviše i kojima tek onog trenutka kada stupe u ozbiljnu vezu postane važno da grade dom, kuću i jednostavno prioriteti mu postane porodica.

Pročitajte i… Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim…


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.