5 make up trikova za vizuelno krupnije oči

by | jul 10, 2015
Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Krupne oči su uvek bile i ostale oličenje lepote. Neka vaš pogled privlači pažnju, ali i neka tera druge da skrenu pogled. Ako ste se oduvek pitale u čemu je tajna, njih zapravo ima nekoliko. Kako biste pomoću šminke postigle da vam oči izgledaju veće i sjajnije isprobajte ove trikove koje savetuje naša L&Z šminkerka Daniela.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. „PODIGNITE“ KAPKE
Kako biste vizuelno otvorile oči i podigle kapke, senku nanesite i malo iznad spoljašnjih uglova kapaka tako da se vidi kada gledate pravo. Ukoliko senke nanosite samo na pokretni deo kapka koji se ne vidi kada gledate pravo nećete učiniti ništa kako biste otvorile oči. Samo ne zaboravite da ivice senke moraju biti što bolje izblendovane.

Kliknite za nastavak teksta.

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

2. UMERENO SA AJLAJNEROM
Ukoliko ajlajnerom ili olovkom potpuno uokvirite oči one će delovati sitnije. Zato se odlučite za tanji ajlajner na gornjem kapku i to tako da u unutrašnjem uglu bude jedva primetan, a malo deblji tek pri kraju. Možete ga i izvući duže od vaše prirodne linije trepavice, ali nemojte preterivati. Na donju liniju trepavica nanosite ajlajner u veoma maloj količini i to samo u spoljašnjim uglovima, najdalje do sredine kapka.

3. MNOGO MASKARE
Ne štedite vašu maskaru. Nanesite i po nekoliko slojeva, samo pazite da se svaki prethodni u potpunosti osuši kako vaše trepavie ne bi dobile „spider“ look. Ne zaboravite donje trepavice, gde takođe možete pojačati maskaru. Ona će trenutno učiniti da vaše oči deluju krupnije i otvorenije.

4. HAJLAJTER
Usmerite svetlost na prave delove oka. Svetlu sedefastu senku nanesite u unutrašnji deo oka, na pokretni deo kapka i ispod luka obrva. On će učiniti da vaše oči deluju osveženo, podignuto i blistavo.

Foto: PR

Foto: PR

5. BELA OLOVKA
Ukoliko već niste obavezno nabavite jednu belu olovku koju ćete naneti na takozvanu vodenu liniju koja se nalazi odmah iznad vaših donjih trepavica. Nemojte se plašiti bele olovke jer ona neće biti tako upadljiva na prvi pogled, a učiniće čuda. Osim toga što će oči momentalo izgledati otvorenije i krupnije, pružiće vam i određenu dozu elegancije.

Tagovi: