Lepota i Zdravlje i Coca-Cola zajedno na Fruškogorskom maratonu

by | 24 aprila, 2017

U subotu je na Fruškoj gori održan 40. jubilarni maraton po redu, a treću godinu zaredom magazin „Lepota i zdravlje“ u saradnji sa brendom Coca-Cola, imao je svoju stazu kojom su, zajedno sa članovima redakcije prošetale i čitateljke koje su se prijavile.

Ove godine Maraton organizuje i Color Media Communications u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Gradskim sekretarijatom za privredu. Oni su ovaj izuzetan događaj prepoznali kao veliki potencijal i mesto na kome mogu da promovišu turističke i privredne ciljeve Grada Novog Sada i Pokrajine Vojvodine.

Foto: Goran Zlatković

Staza duga skoro 23 kilometra bila je pravi izazov, ali bila je savladiva čak i za one koji nisu u najboljoj kondiciji. Maratonska šetnja je trajala skoro ceo dan, tačnije oko devet sati, ali uz dobro društvo, nove priče, lepe šumske predele, pauzu i mini-odmor, prošlo je brzo.

Zagrevanje je počelo nešto posle 8 časova, a maraton je startovao tačno u 9, kako je bilo najavljeno. Masa ljudi uputila se zajedno ka cilju.

Foto: Goran Zlatković

Iako ove godine vreme nije išlo na ruku posetiocima maratona, ipak, većina njih je istrajala do samog cilja, uprkos snegu, blatu, palim stablima, i drugim preprekama na putu. Prošlih godina su učesnice LZ maratona šetale u brendiranim majicama, ove godine, zbog niske temperature, smo spremili brendirane dukseve.

Foto: Goran Zlatković

Na izmaku snaga, iza krivine, taman kada pomisliš da dalje nećeš moći, bile su prepoznatljive Coca – Cola devojke koje su delile osvežavajući napitak bez šećera ili vodu, po želji.

Staza magazina „Lepota i zdravlje“ takozvana „Pripravnička staza“ prostira se od starta – Popovica, preko TV- Tornja, manastira Novo Hopovo, zatim Staro Hopovo, pa sve do cilja koji je ujedno bio i početak staze. Maratonska ruta  bila je obeležena crvenim srculencima i motivacionim, poučnim citatima velikana koji su smisao i snagu života pronalazili u prirodi. Svaka poruka na putu bila je ujedno i motiv da istrajete do ktaja. Mnogi i jesu.

Foto: Goran Zlatković

U toku celodnevne šetnje bila je aktuelna i L&Z Instagram nagradna igra za najkreativnije čitateljke. Dve čitateljke, koje su postovale na svom nalogu sliku ili video sa najzanimljivijim sadržajem, nagradili smo Avon parfemima, za njega i nju.
Nakon završene i osvojene rute, po dolasku na cilj, svi učesnici su dobili knjižicu Planinarsko-smučarskog društva „Železničar“  iz Novog Sada.
Pogledajte galeriju fotografija:

 

Pročitajte i…Fruškogorski maraton u 10 slika


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje