Poklon = knjiga kraj jastuka: “Sreća i druge male važne stvari”

by | april 22, 2017

Pre spavanja ili u autobusu, posle podne, noću… Sasvim je svejedno. Važno je da ne dozvolimo užurbanom vremenu da nam oslabi ljubav prema čitanju knjiga. Večeras počinjemo akciju, koju pokrećemo s prijateljima iz „Vulkana“. Subotom i nedeljom ćemo objaviti odlomak iz knjige, koju će dobiti jedna čitateljka. Da biste to bili vi, napišite nam koje knjige ste, proteklih meseci, pročitali snajvećim zadovoljstvom.

Danas vam poklanjamo knjigu „Sreća i druge male važne stvari“ (Haim Šapira)

Foto: Vulkan PR

Svi želimo da budemo srećni, ali šta je zapravo sreća?

Polazeći od književnih i filozofskih izvora, od Alise u Zemlji čuda i Malog Princa do Tolstoja i Ničea, Haim Šapira nas poziva da dovedemo u pitanje sopstveno viđenje sreće i da počnemo da cenimo ono što je zaista važno.

U tom međuprostoru između staze kojom ćemo možda poći i one kojom idemo kako bismo pronašli spokojstvo, one male ali apsolutno važne stvari osvetliće nam put. I ne zaboravite: iako je putovanje u zemlju važnih stvari ozbiljno i menja život, nimalo manje nije važno da se uživa u vožnji.

„Sreća je leptir koji je, ako se goni, uvek tik izvan vašeg domašaja, ali koji, ako sedite u tišini, može da sleti na vas.“ – Natanijel Hotorn