Pozorište Boško Buha poklanja karte za predstavu „39 stepenika“

by | 18 aprila, 2015

Pozorište Boško Buha poklanja dva puta po dve karte za predstavu „39 stepenika“ najbržim čitaocima koji se jave na mejl [email protected] i ostave svoje podatke (ime, prezime, mesto stanovanja) a u subject mejla napišu 39 STEPENIKA. Predstava će biti odigrana večeras, 18. aprila u 20 časova. Napominjemo da će se predstava igrati u UK Vuk Karadžić jer se pozorište renovira.

foto: PR

foto: PR

Originalni koncept: Sajmon Korbl i Nobi Dajmon
Na osnovu romana Džona Bekena i filma Alfreda Hičkoka
„39 STEPENIKA“ pre svega prepoznajemo kao naziv crno-belog filma Alfreda Hičkoka iz 1935. godine. Britanski filmski institut proglasio ga je za četvrti najbolji britanski film svih vremena. Priča o 39 stepenika starija je od filma. Roman ovog naziva napisao je Džon Baken, 1915. godine.

Patrik Barlou (poznat po „Nacionalnom teatru dva čoveka iz Brenta“, koji je postao legenda u Velikoj Britaniji) napravio je pozorišnu adaptaciju romana Džona Bakena i filma Alfreda Hičkoka, više nego slobodno. Komad je doživeo premijeru 2005. u Londonu. Tekst je 2007. dobio nagradu „Olivije“ za najbolju novu komediju i dve nagrade „Toni“ 2008. Na Vest Endu u Londonu igra se godinama sa nesmanjenom pažnjom, a na Brodveju je trajao četiri godine sa više od 1200 predstava. Tekst je igran u Americi i Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Meksiko Sitiju, Atini, Barseloni, Varšavi, Seulu, Buenos Airesu, Tel Avivu, Parizu, Montevideu, Štokholmu, Južnoj Koreji, Tampereu, Šangaju, Dubajiu, Ahenu, Nirnbergu…

Igraju:
RIČARD HANEJ Viktor Savić
ANABELA ŠMIT /PAMELA/ MARGARETA Anastasia Mandić
KOMIČAR 1 Goran Jevtić
KOMIČAR 2 Andrija Milošević

Dobitnici karata mejlom će biti obavešteni o načinu preuzimanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.