Categories POKLONI I AKCIJE

Predstava vredna pažnje: “Scene iz bračnog života” + poklon

Neprevaziđeni švedski režiser Ingmar Bergman u svojim filmovima bavio se uglavnom etičkim problema savremenog čoveka. Jedan takav film, zaista vredan pažnje, je i Scene iz bračnog života iz 1973. godine. Sada nam, na osnovu njega, stiže predstava u režiji Ane Tomović, sa Tamarom Krcunović i Milošem Timotijevićem – takođe vredna pažnje.

”Nikada mi se ranije nije desilo da toliko budem zatečena reakcijama publike. U toku predstave sam zastala, iznenađena smehom, i samo pomislila ’aha vi to tako čitate’. Sa druge strane, ne bih volela publici da namećem bilo kakav ključ za čitanje predstave”, otkrila nam je Tamara svoje impresije nakon premijere u Bečeju.

”Bergman je bio sklon da postavlja pitanja, ali ne i da daje odgovore. Ova naša predstava, i tekst sam po sebi, ozbiljna je analiza braka, ali se do rešenja ne dolazi. Autor se pita da li je uopšte brak kao tradicionalna institucija moguć”, rekao je Miloš, a potom je dodao da se uspeh njegovog braka krije u komunikaciji, toleranciji i uvažavanju partnera.

Budući da se predstava bavi pitanjem prevazilaženja prevare, upitali smo Tamaru i kakav je njen stav po tom pitanju: ”Mislim da čovek treba da ume da oprosti prevaru, ali i da zna da stavi tačku kad treba.”

Kada i gde: 28. decembar, Jugoslovenska kinoteka

POKLANJAMO! Dve čitateteljke koje se jave na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com dobiće na poklon karte za predstavu za 29.12.

 

Foto: Dušan Petrović

Piše: Tamara Bogunović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA