Zavirite u julski broj! Saznajte koje teme donosi novo štampano izdanje LEPOTE I ZDRAVLJA

by | jun 20, 2023

Prelistavamo julski broj Lepote i zdravlja, koji vas čeka na kioscima od 21. juna do 19. jula. Donosimo izbor iz tema koje smo odabrali ovog meseca i sa mnogo ljubavi i pažnje pripremili za vas.

 

Julski broj Lepote i zdravlja je na kioscima: Pred vama je kratki pregled tema. Uživajte!

#1 Dunja Jovanić: „Pomerila sam granice kao nikada ranije!“

Fotografija: Mirko Tabašević

Put blogerke Dunje Jovanić munjevito se razvijao poslednjih nekoliko godina, te popularna influenserka danas ima i svoj modni brend, a njene saradnje s poznatim kompanijama donele su joj vrlo udoban život. Ambiciozna, zabavna, vesela i odlučna, Dunja je prava definicija mlade žene koja zna šta hoće i kako da svoje namere sprovede u delo. S Dunjom za štampano izdanje razgovaramo o novostima u njenom životu, i na emotivnom i na profesionalnom planu.

#2 Kod dermatologa: Letnji SOS za kožu

julski broj

Zamolili smo dr Jovanu Majstorović, specijalistkinju dermatovenerologije, da nam pomogne da se izborimo s najčešćim letnjim beauty problemima. Šta možemo uraditi sami, a kako nam mogu pomoći stručnjaci u specijalističkoj ordinaciji?

#3 Kako biti samouverena u svom telu

julski broj

Stiže leto, a ja i dalje ljudsko biće (kako je to Zombijana duhovito napisala na svojim ilustracijama)! I kako sad da izađemo na kraj sa raznoraznim nesavršenostima na telu, koje (činjenica!) svi imamo? Pitali smo nekoliko dama različitih profesija koji je izvor njihove samouverenosti – da li su oduvek bile takve ili je to došlo s godinama i radom na razvoju sopstvene ličnosti. Na fotografiji: Dragana Dukljev, plus size model, @dacamagic

#4 Vodič kroz partnerske (i ostale) odnose

Fotografija: Boško Karanović

Jelena Stanivuković i David Ramadani već deset godina su najbolji prijatelji. Prijateljstvo su počeli da grade na prvoj godini fakulteta, ali tada nisu ni pomišljali da će, jednog dana, imati
zajedničko psihološko savetovalište. Tako važnom poslovnom koraku prethodilo je pokretanje Instagram profila @beautyfulminds.jd, koji nas navodi da se zainteresujemo za njihov rad. Cilj im je da to što žele da nam prenesu razume svako, a ne samo oni psihološki obrazovani. Svako od njih ima svoje klijente, što je i logično, ali sve ostalo – od profila, preko priručnika Vladaj svojim emocijama i Moj planer sreće, do e-kurseva – stvorili su zajedno. Oboje ističu da je odlično što istovremeno imaju i mušku i žensku perspektivu, jer je činjenica da neke stvari posmatramo iz drugačijeg ugla. Razgovor s njima zamislili smo kao maksimalno sažet vodič kroz partnerske odnose, a onda smo shvatili da veliki deo te priče može da se primeni i na prijateljske ili poslovne relacije. Uostalom, zar prijateljstvo i saradnja, baš kao i ljubav, ne iziskuju iskrenost, dobru komunikaciju, ulaganje energije, toleranciju, privrženost? U julskom izdanju saznajte kako su Jelena i David odgovorili na ključnih 10 pitanja o partnerskim odnosima.

#5 Hormonska supstituciona terapija: Za i protiv

Fotografija: dolgachov / iStock via Getty

Bez obzira na to što sve otvorenije pričamo o simptomima perimenopauze, hormonska supstituciona terapija (HST) za mnoge od nas i dalje je stigma. Da li je reč samo o predrasudi i propuštanju mogućnosti da popravimo kvalitet života, ili rizici, ipak, postoje – pitali smo dr Aleksandru Novakov Mikić, specijalistkinju ginekologije i akušerstva.