Prelistavanje: Novi broj magazina Lepota i zdravlje za mart 2024!

by | februar 20, 2024

Pred vama je novi broj magazina Lepota i zdravlje! Martovsko izdanje biće u prodaji od 20. februara do 13. marta 2024. godine, a evo šta vam ono donosi: 

LiZ magazin za mart 2024

 

#1 Margo Robi: Neustrašiva i nezaustavljiva (i van trke za Oskara)

Barbicore trend, koji je – definitivno – obeležio prethodnu godinu, izrastao je na ideji Margo Robi, kao producentkinje, da na filmskom platnu ovekoveči najpopularniju lutku na svetu. Film je zaradio enormnu sumu i neviđenu globalnu popularnost, a Margo je na zaista spektakularan način tako zaokružila svoju prvu deceniju u Holivudu… Zaslužila je malo predaha. Ako je to ono što poznata holivudska radoholičarka sada želi.

 

#2 Peach Fuzz je boja godine i savršeno se slaže sa našim neseserima!

Institut Pantone nas je sve blago iznenadio kada je kao boju 2024. godine istakao iskričavu boju breskve – peach fuzz! Kako kažu, ova boja služi kao podsetnik da usporimo i otkrijemo svoju nežnu stranu. Kada je nega u pitanju, predlažemo vam neke zaista odlične proizvode. Plus: ona se savršeno slaže sa našim neseserima!

 

#3  Zašto vam opada kosa? (I kako to da sprečite)

Bilo da u poslednje vreme pronalazite kosu svuda po stanu, ili da osećate da vam se rep tužno istanjio – bez panike! Iako neprijatna, ova situacija može se popraviti uz samo malo dodatne pažnje i pravilne nege. Ono što vam odmah moramo reći jeste da – ukoliko mislite da ste jedina osoba kojoj se kosa proredila – niste jedini. Ni najmanje! Po podacima klinike Klivlend, čak 50% žena će se u toku života sresti s periodima učestalog opadanja kose. Naravno, utešna misao da nismo same u ovome neće nam popraviti raspoloženje, no dobra vest je da postoji rešenje iako se radi o kompleksnom procesu koji zahteva posvećenost i strpljenje.

#4 Ozempik VS glad

Danas je nedvosmisleno svima jasno da su prekomerna telesna težina i masne naslage uzročnik niza bolesti, ali i prediktor kvaliteta našeg života, te dužine našeg životnog veka. Iako smo, u isto vreme, prihvatili „plus size” modele i dali im ruku da se popnu na javnu scenu, nismo mogli izgubiti iz vida da višak kilograma nije, primarno, stvar društvenog prihvatanja ili neprihvatanja, niti stvar socijalno ustanovljenog kodeksa onog šta je lepo a šta nije, već je – naprosto – zdravstvena tema. Dakle, koliko god neko bio uspešna, simpatična i pametna debeljuca, ona ima primarni zdravstveni zadatak da smrša. Fenomen Ozempik pokazao nam je koliko ljudi zapravo žele da stane na put gladi ispričala nam je doktorka Slađana Drobnjak, specijalistkinja endokrinologije.

#5 Kako spasiti brak

Ako u Google pretraživač ukucate „kako spasiti brak“, pojaviće se 631.000 stranica koje se bave tom temom. Međutim, univerzalan odgovor ne postoji, a pitanje je i da li brak treba spasavati po svaku cenu. Oni koji žele svoj brak da „poprave“ neretko se zapitaju – odakle da počnem? O svemu tome pričala sam sa sistemskom porodičnom psihoterapeutkinjom Katarinom Jaranović iz Savetovališta MKM. U skladu s prvom rečenicom, ona mi na samom početku razgovora kaže da kad se pretražuje naučna biblioteka za reči brak i razvod – nailazi se na oko 1.920.000 naučnih radova na ovu temu.

#6 Novi životni imperativ: umeće uspešnog starenja

Doživeti stotu? Da, ali ne i samo to! Traganje za tajnom dugovečnosti datira otkad postoji i svest o čovekovom neminovnom kraju, ali danas očuvanje zdravlja (i fizičkog i mentalnog) uzima primat u priči o starenju. Uz pozitivan pristup svemu tome. O ovome detaljnije informisali smo se iz knjige XFilozofija umeća uspešnog starenjaX, Valentine Ninić i prof. dr Milorada Žikića, te vam prenosimo smernice kako osvojiti ovaj novi imperativ.