Stiglo je novo, februarsko izdanje magazina „Lepota i zdravlje“! A u njemu…

by | 18 januara, 2019

Ne, nećemo vam baš sve odmah otkriti, ali za početak, izdvajamo sledećih pet tema… A onda čekamo da nam javite šta je to što je, u februarskom izdanju magazina Lepota i zdravlje, na vas ostavilo poseban utisak.

Naše genijalne prijateljice

U uvodniku, naša glavna i odgovorna urednica Lidija Ćulibrk o ovoj novoj rubrici posvećenoj ženskim prijateljstvima napisala je: „U broju koji je pred vama predstavljamo nekoliko priloga koje smo posvetili ljubavi i romantici i nadamo se da će vam se dopasti. Tu je i nova, takođe ljubavna, rubrika koja će „trajati“ cele godine. Nazvali smo je Naše genijalne prijateljice. Naša ideja je da podržimo ženska prijateljstva i osnažimo žene u komunikaciji i udruživanju. Kao i da stanemo na put stavu koji još uvek ponekad iskrsne da je „žena ženi najveći neprijatelj“.

U prvom izdanju nove rubrike saznajte šta čini čvrstim prijateljstvo između Sare Jo i Marije Nikolić.

Marija Nikolić & Sara Jo
Foto: Andrija Rančić. Modna urednica: Tijana Jovanović . Šminka: Željka Janković

 

Winter wonderland

Šta čini zimsku modnu romantiku? „Pletivo & krzno“, kaže naša modna urednica Tijana Jovanović, koja je zaslužna za maštovite stajlinge u našem modnom editorijalu. A ekipa koju su, pored Tijane, činili fotograf Andrija Rančić, asistentkinja modne urednice Vesna Stanković, šminkerka Nina Radovanović, frizerka Đuka Ivanović i model Marta Milunović, imala je priliku da se druži sa još jednim, vrlo posebnim „modelom“, konjem Čirokijem.

K-Beauty ili Šta o nezi kože možemo naučiti od Korejki?

Zahvaljujući njima usvojili smo termin „staklena koža“, uvrstili smo sheet maske u svoju beauty rutinu, te sopstvenoj koži počeli poklanjati mnogo više pažnje. No, tu se ova priča ne završava…

Foto: 3 Concept Eyes/Style Nanda

Kako su se oni upoznali?

Imate utisak da nikada niste na pravom mestu u pravo vreme za ljubav? Kao da vam se uopšte i ne ukazuju prilike da sretnete nekoga zbog koga bi vam srce brže zakucalo? Niste jedini, mnoge od nas se osećaju slično. Zato smo odlučili da istražimo kako su se upoznali svi ti srećni parovi oko nas. Šta iz njihovih primera možemo da naučimo?

Foto: Guliver/Getty Images

Ajurveda u modernoj kuhinji

Postoji zabluda da ajurvedska hrana obavezno mora da bude indijska i da uključuje mnogo karija i pirinča. To je pogrešno mišljenje jer jedan od ključnih principa ajurvedske ishrane podrazumeva poštovanje lokalne kuhinje, podneblja, genetike i tradicionalne ishrane naših predaka. Osnovni principi ajurvedske kuhinje mogu se primeniti u bilo kom delu sveta, pa i kod nas. Kako da to učinimo, savetuje nas Katja Jakovljeva, holistička nutricionistkinja.

Foto: Unsplash