Prelistavanje! Koje teme donosi oktobarski broj LEPOTE I ZDRAVLJA

by | 19 septembra, 2023

U susret novoj ženskoj energiji! Prelistavamo oktobarsko izdanje Lepote i zdravlja, koje vas čeka na kioscima od 20. septembra do 19. oktobra. A koje smo teme odabrali za prve jesenje dane? U ovom postu zavirujemo u pet rubrika – a još mnogo toga važnog i inspirativnog očekuje vas u samom magazinu. 

#1 Cover Story: Marija Kilibarda – slobodna i nezavisna

Foto: Mirko Tabašević

Na izmaku leta, u čudesnom rizortu Portonovi, sreli smo se s jednom od najomiljenijih TV zvezda u našoj zemlji. Marija nam je otkrila ponešto iz svog poslovnog i privatnog života – vama ostaje samo da uživate!

 

#2 Skincare fokus: Hiperpigmentacije

Foto:_PeopleImages / iStock via Getty

Mnogima od nas poznate su kao tamne fleke, koje se, naizgled niotkuda, pojave na licu. I tu ostanu. Zapravo, ova dermatološka pojava veoma je česta, ali isto tako i neverovatno uporna. Lično, živim s njima godinama, a nisu nepoznate ni drugim koleginicama iz redakcije. Sunčevi zraci ih pojačavaju, pa smo pomislile da je sada, pred kraj leta, idealno vreme da sastavimo ovaj vodič, jer upravo nastupa period kada ćemo protiv njih moći efikasnije da se borimo…

 

#3 U susret promeni – iskustva iz prve ruke

Foto: Prostock-Studia / iStock via Getty

Sa čime se sve žene suočavaju kad nastupe hormonalne promene kao što je, na primer, perimenopauza – individualno je. Ali ono što je zajedničko većini jeste to da nas novo životno doba dočeka nespremne. Pomoć i podrška na putu od perimenopauze do postmenopauze i te kako su nam dobrodošli. Vođeni tom idejom, organizujemo konferenciju u saradnji sa ekspertima iz različitih oblasti, kako bi probleme žena sagledali iz različitih uglova. Pridružite nam se!

#4 Kome psihoterapija zaista pomaže

Ilustracija: Benjavisa / iStock via Getty

Nekim ljudima psihoterapija pomogne za kratko vreme, dok se drugi leče godinama bez značajnijeg napretka. Šta stoji iza ove razlike?

 

#5 Influenserke koje želimo bolje da upoznamo

Ilustracija: Anton Vierietin / iStock via Getty

Verovatno svaka tinejdžerka, koja priželjkuje da postane influenserka, mašta o tome da će joj na ulici ili u šoping centrima pratioci prilaziti s pitanjem „može li jedan selfi“. Prepoznatljivost deluje kao neizostavni deo tog posla ili statusa, zavisi kako ga ko doživljava. Međutim, postoje profili koji imaju nekoliko desetina hiljada pratilaca, pa čak i više od 250.000, a da većina tih ljudi koji ga prate ne zna kako izgledaju osobe koje kreiraju sadržaj koji im se dopada. Mi smo poželeli da upoznamo bar neke od njih, pa smo zato razgovarali sa ženama koje su stvorile @dnevnadozapravopisa, @istorijskizabavnik i @kriticki.