5 NAMIRNICA koje poboljšavaju memoriju

by | oktobar 6, 2009

Pridružujemo se kampanji za buđenje svesti o Alchajmerovoj bolesti i predlažemo vam hranu koja može znatno da utiče na poboljšanje naše memorije i da posluži kao energetski stimulans.

 

za boju memoriju


Suvo grožđe Sadrži element koji poboljšava memoriju i povećava sposobnost brzog reagovanja.


Spanać Sadrži veliku količinu luteina i drugih antioksidansa koji štite moždane ćelije.


Borovnica Podstiče formiranje moždanih ćelija u hipokampusu – oblasti mozga koja je zadužena za memorisanje podataka.


Sojino mleko Poboljšava sposobnost učenja i pamćenja (samo kod žena), najverovatnije zbog fitoestrogena.


Sok od grožđa Poboljšava memoriju i sposobnost rešavanja problema tako što povećava nivo dopamina u mozgu. Sadrži veliku količinu antioksidansa.

Tagovi: