MyKi Pet – za sigurnost naših ljubimaca

by | 27 aprila, 2017

Lesi, Toto, Badi, Garfild, Betoven, Vojvotkinja, Žuti i Hačiko, neki su od naših omiljenih četvoronožnih likova na čije smo se nestašluke smejali, plakali, ćutali, ljutili… Svi oni nedvosmisleno su prenosili poruku o izuzetno snažnoj vezi čoveka sa njegovim omiljenim krznenim prijateljem. Neverovatna ljubav, vernost i odanost, glavne su odlike odnosa koji se razvija između nas i ljubimaca, koji nam svojim dolaskom u potpunosti menjaju svakodnevicu, a neki bi rekli čak i pogled na život.

Foto: PR

U Srbiji se poslednjih godina pojavljuje sve više različitih inicijativa koje se bore za bolji položaj i veću sigurnost naših ljubimaca. Neke kompanije su počele da otvaraju svoja vrata i za kućne ljubimce – prema statistici portala Petfrendli iz 2016. godine, u Srbiji postoji tek 260 objekata u kojima su kućni ljubimci dobrodošli. Toj brojci su se od prošle godine pridružile i sve prodajne poslovnice kompanije Vip mobile, koja je tako postala jedina među svim mobilnim operatorima koja je na svoja vrata ponosno stavila nalepnicu Petfriendly. Sem toga, ova kompanija je nedavno prva na srpskom tržištu predstavila i MyKi Pet uređaj, koji prati kretanje naših ljubimca.

Foto: PR

Naime, radi se o MyKi Pet GPS/GSM uređaju, dostupnom samo u Vip ponudi, koji omogućava praćenje lokacije kućnih ljubimaca u realnom vremenu uz korišćenje Android/iOS aplikacije.

Kako je pravovremena i adekvatna reakcija najvažnija ukoliko dođe do situacije da se naš mezimac izgubi, MyKi Pet uređaj u tom slučaju nudi svim vlasnicima opciju prema kojoj se korisnik obaveštava preko aplikacije da je ljubimac napustio tzv. sigurnu zonu, tj. dom, dvorište, park i druge prostore koje je korisnik prethodno označio kao bezbedne.

Uz pomoć tri vrste lokalizacije – GPS, LBS i Wi-Fi, koje omogućava MyKi Pet, kretanja naših ljubimaca mogu se pratiti kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorijama. Sem toga, može se pratiti i njihova istorija kretanja, kao i broj pređenih kilometara u šetnji. Uz praćenje lokacije i istorije kretanja ljubimaca, podešavanja sigurnih zona, svi vlasnici ovog uređaja biće u prilici da u svakom trenutku pomoću svojih mobilnih telefona izdaju komande, koje se uz pomoć četiri vrste zvuka mogu koristiti za dresiranje ljubimca.

Ukoliko želite da dozovete ljubimca, dovoljno je samo da pritisnete dugme i vaš verni prijatelj će doći do vas, bez obzira na razdaljinu. MyKi Pet teži samo 28g i otporan je na prašinu i prskanje, pa neće smetati ljubimcu pri svakodnevnoj igri, istraživanju i drugim aktivnostima, a korisnicima će pružiti dodatnu sigurnost da je njihov mezimac bezbedan.

Više informacija o ovom uređaju, kao i o načinima njegove primene možete naći u ovom videu, ali i u svim Vipovim poslovnicama u koje možete doći sa svojim ljubimcem, i zajedno sa njim nabaviti svoj MyKi uređaj.