Trikovi pomoću kojih će vaš dom mirisati savršeno

by | 2 oktobra, 2017

Čulo mirisa je naše najizoštrenije i najosetljivije čulo koje funkcioniše neprestano. Takodje, čulo mirisa je direktno povezano sa memorijom i emocijama koje se nalaze u istom delu našeg mozga. Zbog ovih činjenica verujemo da vam je bitno da i vaš dom miriše prijatno. Evo nekoliko trikova.

Prirodni mirisi citrusa i lavande

Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno sipali vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili pomorandže i svežu metvicu ili lavandu, latice cveća, koje su vam na raspolaganju u tom trenutku. Prostorom će se širiti sveži miris, puno prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe, osveživeči prostorija…

Problem mogu biti odvodi, zato ih redovno čistite

Ako vam nedostaje svežine, bez obzira koliko čistili, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se rešiti neugodnog mirisa je da u odvod obilato ulijete sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna te zatim pustite toplu vodu. Želite li prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete te zatim također isperite odvod. Ako niti to ne pomogne uspite pola šalice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom ili, za agresivniju varijantu, preko sode bikarbone sipajte sirće.

Mirisne sveće – rasporedite ih svuda po kući

Ako govorimo o svećama i mirisima, verovatno vam je prva asocijacija puno upaljenih svijeća na jednom mestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mesta kao što su npr. ormari. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapuhnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odeća.

Svežini će svakako doprineti i biljke

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvežavaju vazduh, a neke od njih imaju i jako ugodan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije, kubanski origano.
Mirisne maramice za mašinu za sušenje veša mogu biti od velike koristi
Mirisne maramice koje stavljate mađinu za sušenje veša, možete iskoristiti i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko o ormare s odećom, posteljinom…

Pročitajte i …Cveće u kući nas čini mnogo srećnijima, evo i zašto

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Instagram

A.G.